93:20 (video)

Την επέτειο των πέντε χρόνων από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ στα τελευταία δευτερόλεπτα της σεζόν 2011-12 γιόρτασαν με ένα ντοκιμαντέρ οι άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι.



93:20 (video)

Οι «πολίτες » είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 44 ολόκληρα χρόνια, όταν στις 12 Μαΐου του 2012 φιλοξενούσαν στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής την ΚΠΡ.

Η νίκη ήταν μονόδρομος, καθώς συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ διεκδικούσε επίσης τον τίτλο έχοντας την ίδια συγκομιδή βαθμών και ευελπιστούσε σε στραβοπάτημα της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι για να πανηγυρίσει άλλη μια κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.

Και όλα έδειχναν πως θα τα κατάφερνε, αφού με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών η Σίτι βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-1, τη στιγμή που οι «κόκκινοι διάβολοι» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικρατούσαν εκτός έδρας της Σάντερλαντ με σκορ 1-0 και περίμεναν την εξέλιξη των… απέναντι.

Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων στο «Έτιχαντ» όμως στάθηκαν αρκετά για να «χωρέσουν» δύο γαλάζια γκολ και μια από τις πιο όμορφες ανατροπές στην ιστορία του αθλήματος, με τον Έντιν Τζέκο να ισοφαρίζει στο 92΄και τον Κουν Αγουέρο να «σημαδεύει» στο… 93:20 μια χρυσή στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Τα υπόλοιπα τα διηγούνται οι πρωταγωνιστές στο παρακάτω video…