«Αυλαία» για τον Σερ Ρότζερ Μουρ!

Ένας από τους πιο διάσημους Βρετανούς ηθοποιούς  και πρώην πράκτορας 007 στην μεγάλη οθόνη, ο σερ Ρότζερ Μουρ, έφυγε από τη ζωή μετά από ολιγόμηνη μάχη με την επάρατη νόσο σε κλινική της Ελβετιας. 



«Αυλαία» για τον Σερ Ρότζερ Μουρ!

Έγινε διάσημος στην δεκαετία του 60 παίζοντας το ρόλο του Σάιμον Τέμπλαρ στη σειρά The saint ( ο Άγιος) Ήταν πολύ δημοφιλής και στην ελληνική τηλεόραση, ενώ το 1973 επελέγη ως  ο τρίτος James Bond διαδεχόμενος τον Σον Κόνερι και τον Αυστραλό Τζον Λειζενμπι που είχε παίξει χωρίς επιτυχία τον ρόλο σε μια ταινία. 3

Με το ιδιότυπο  χιούμορ του και με το σεξ απίλ  που τον διέκρινε έκανε διαφορετικό το ρόλο του πράκτορα 007 κανοντας ντεμπούτο με τη ταινια Live and let die και ολοκλήρωσε την παρουσία του το 1985 στο A View to a Kill.

Άλλη μία τηλεοπτική σειρά στην οποία έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του ήταν "Οι αντίζηλοι"  όπου συμπρωταγωνιστούσε δίπλα στον  Τόνι Κέρτις.

Όταν το 1980 βρέθηκε στην Κέρκυρα και στα Μετέωρα για τα γυρίσματα της ταινίας της σειράς Τζειμς Μποντ  For your eyes only (που κυκλοφόρησε τον επόμενο χρόνο)   τα ελληνικά συνεργεία που δούλεψαν για να ολοκληρωθεί η ταινία της σειράς, είχαν λένε για το πόσο ευγενικός  και συνεργάσιμος υπήρξε παρά το πόσο μεγάλος σταρ ήταν.

Είναι πολύ μεγάλο το φιλανθρωπικό έργο το οποίο έκανε επί σειρά ετών και γενικά υπήρξε ένας άνθρωπος με πολύ έντονη δραστηριότητα, αγαπητός όσο λίγοι από τους συναδέλφους του!

Αποτέλεσμα εικόνας για roger moore 007