Λαμ: «Η Τσέλσι μας εξέλιξε ως ομάδα»

Την άποψη πως ο χαμένος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην «Αλιάντς Αρένα» από την Τσέλσι το 2012 αποτέλεσε το εφαλτήριο για μία καλύτερη Μπάγερν Μονάχου, αρχής γενομένης από την επόμενη χρονιά (2013), όταν και κατέκτησε τον εν λόγω τίτλο, εξέφρασε ο μέχρι πρότινος αρχηγός του συλλόγου, Φίλιπ Λαμ.



Λαμ: «Η Τσέλσι μας εξέλιξε ως ομάδα»

Ο 33χρονος Γερμανός μπακ-χαφ που βρίσκεται στην κορυφή της αθλητικής επικαιρότητας, όχι μόνο των Βαυαρών, αλλά και ολόκληρης της χώρας, καθώς ανακοίνωσε τη λήξη της αγωνιστικής του σταδιοδρομίας, ανέφερε για τον προ πενταετίας αγώνα ότι η ομάδα του αδικήθηκε μεν από το αποτέλεσμα, ωστόσο, η ήττα αυτή μέσα στο «σπίτι» της από τους «μπλε» έδωσε σε εκείνον και τους συμπαίκτες του επιπλέον δύναμη για τη συνέχεια.

Μιλώντας στο γνωστό Μέσο «FourFourTwo» για το θρίαμβο των Λονδρέζων, οι οποίοι πανηγύρισαν τότε το πρώτο και μοναδικό τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά» ως σήμερα στην ιστορία τους, ο Λαμ επεσήμανε:

«Ο τελικός του 2012 μας εξέλιξε ως ομάδα. Ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα της επόμενης χρονιάς. Αποτέλεσε ένα ισχυρό κίνητρο και είχε εντυπωσιακό αντίκτυπο, μιας και καταφέραμε το 2013 να κατακτήσουμε το τρεμπλ. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, μπορώ να πω ότι ο τελικός στο μόναχο ήταν ένα εξαίρετο γεγονός, μα με το λάθος αποτέλεσμα» και συνέχισε:

«Οι μνήμες από εκεί δεν ήταν τόσο καλές, αλλά ήταν εκπληκτική η εμπειρία το να παίζεις τον τελικό στην πατρίδα και το γήπεδό σου. Ήμασταν το φαβορί, κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, είχαμε καλή απόδοση, όμως στερηθήκαμε την τύχη στις κρίσιμες φάσεις. Η Τσέλσι μας ισοφάρισε, παίξαμε παράταση, εκεί χάσαμε ένα πέναλτι και τελικά ηττηθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι».