Ένας τελικός, δεν σημαίνει... καριέρα!

Η συμμετοχή της εθνικής Αγγλίας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-17 δίνει σε πολλούς ελπίδες αναφορικά με το μέλλον των «τριών λιονταριών». Αν αναλογιστεί κανείς ωστόσο το πόσο... προόδευσαν οι Άγγλοι παίκτες που αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην ίδια διοργάνωση το 2014, μάλλον θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις...



Ένας τελικός, δεν σημαίνει... καριέρα!

Τη συμμετοχή της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-17 στην Κροατία εξασφάλισε η εθνική Αγγλίας, η οποία για να σηκώσει το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ισπανίας.

Το ταλέντο ωστόσο που υπάρχει στην εν λόγω ομάδα, δεν σημαίνει αυτόματα ότι οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ των «τριών λιονταριών» θα «βγάλουν μάτια» τα επόμενα χρόνια. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το παράδειγμα της ομάδας Κ-17 της εθνικής Αγγλίας πριν τρία χρόνια (2014), όταν ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον τελικό στη Μάλτα, κόντρα στην Ολλανδία.

Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε εκείνο το παιχνίδι, σχεδόν... κανείς δεν έχει καταφέρει να κάνει το «ξεπέταγμα». Και εξηγούμαστε:

Τερματοφύλακας:

Φρέντι Γούντμαν (Νιούκαστλ):

Ηλικία: 20

Συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ: 0

Φέτος: 14 συμμετοχές στην Πρέμιερσιπ Σκωτίας ως δανεικός στην Κιλμάρνοκ.

Αμυντικοί:

Τζόντζο Κένι (Έβερτον):

Ηλικία: 20

Συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ: 1

Φέτος: Κατέκτησε τον τίτλο Κ-23 με τα «ζαχαρωτά», έπαιξε 12 λεπτά στην ήττα της Έβερτον από τη Σουόνσι (1-0).

Τζο Γκόμες (Λίβερπουλ):

Ηλικία: 20

Συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ: 5

Φέτος: Αναρρώνει από τον τραυματισμό του στον αχίλλειο, τρεις συμμετοχές στο Κύπελλον Αγγλίας, δίχως ματς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τέιλορ Μουρ (Μπρίστολ Σίτι):

Ηλικία: 20

Συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ: 0

Φέτος: Πέντε συμμετοχές στην Τσάμπιονσιπ και δύο στο Λιγκ Καπ στο πρώτο μισό της σεζόν. Μετά τον Γενάρη, 19 συμμετοχές στην League One με τη φανέλα της Μπάρι, στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός.

Ταφάρι Μουρ (Άρσεναλ):

Ηλικία: 19

Συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ: 0

Φέτος: Δανεικός στην Ουτρέχτη, μόλις μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα (24 λεπτά). Πραγματοποίησε 26 συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα του ολλανδικού συλλόγου.

Μέσοι:

Ράιαν Λέντσον (Όξφορντ):

Ηλικία: 19

Συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ: 0

Φέτος: Πουλήθηκε από την Έβερτον στην Όξφορντ τον περασμένο Αύγουστο. 30 συμμετοχές στη League One.

Λιούις Κουκ (Μπόρνμουθ):

Ηλικία: 20

Συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ: 6

Φέτος: Μεταγράφηκε από την Λιντς στην Μπόρνμουθ έναντι 5,95 εκ. λιρών. Εννέα συμμετοχές με τα «κεράσια», σε 657 αγωνιστικά λεπτά, έχει σημειώσει κι ένα γκολ.

Τζος Ονομά (Τότεναμ):

Ηλικία: 20

Συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ: 13

Φέτος: 12 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των «σπιρουνιών», έχοντας 454 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Σκόρερ ενός τέρματος στο ματς του Λιγκ Καπ κόντρα στη Τζίλιγχαμ.

Επιθετικοί:

Πάτρικ Ρόμπερτς (Μάντσεστερ Σίτι):

Ηλικία: 20

Συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ: 3

Φέτος: Δανεικός στην Σέλτικ, πραγματοποίησε 44 συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων 9 στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει πετύχει εννέα γκολ και 17 ασίστ, ενώ ανακυρήχθηκε πρωταθλητής Σκωτίας.

Ισαΐα Μπράουν (Τσέλσι):

Ηλικία: 20

Συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ: 2

Φέτος: Δανεικός στη Ρόδεραμ στο πρώτο μισό της σεζόν, δανεικός στη Χάντερσφιλντ στο δεύτερο μισό. 39 εμφανίσεις, οχτώ γκολ και έξι ασίστ καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στις δύο ομάδες. Παλεύει με τη Χάντερσφιλντ για την άνοδο μέσω των πλέι-οφ.

Ντομινίκ Σολάνκε:

Ηλικία: 20

Συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ: 0

Φέτος: Έχει παραγκωνιστεί στην Τσέλσι από τον Αντόνιο Κόντε, το πιθανότερο να αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι. Καμία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα των «μπλε».

Αν και η πλειοψηφία των παικτών δεν έχουν καταφέρει κάτι σημαντικό στην καριέρα τους, καταλαβαίνει κανείς πως η ηλικία στην οποία βρίσκονται τους δίνει περιθώρια για ανάδειξη τα επόμενα χρόνια.

Το «ολλανδικό μοντέλο» συνεχίζεται...

Σε καλύτερη... μοίρα φαίνεται πως βρίσκονται οι παίκτες της εθνικής Ολλανδίας Κ-17 που αντιμετώπισαν την αντίστοιχη της εθνικής Αγγλίας το 2014 στον τελικό. Τουλάχιστον οι πέντε, αγωνίζονται σε κορυφαίες ομάδες της χώρας τους.

Συγκεκριμένα, ο Κάλβιν Βερντόνκ ανήκει στην Τσβόλε, έχοντας πραγματοποιήσει 19 συμμετοχές μετά τη μεταγραφή του από τη Φέγενορντ το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ αγωνίζεται στον Άγιαξ, μετρώντας 13 συμμετοχές φέτος. Στις 25 συμμετοχές και τα δύο γκολ σταμάτησε τη σεζόν 2016/17, με τη φανέλα της Αϊντχόφεν, ο Στέφεν Μπέργκβιν. Ο Γιάρι Σουρμαν παίζει στη Βίλεμ, μετρώντας τρία γκολ σε 11 συμμετοχές. Εννέα συμμετοχές μετράει ο Αμντελάκ Νούρι με την πρώτη ομάδα του Άγιαξ.