Ματς... για να βγει πρώτος σκόρερ ο Κέιν!

Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ πέρασε ο Χάρι Κέιν πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ απέναντι στην Λέστερ, με την Τότεναμ να περνάει από το “King Power” με το εντυπωσιακό 6-1, που θα μπορούσε να πει κανείς πως είχε ύφος... τιμωρίας για το περσινό πρωτάθλημα που της στέρησε.



Ματς... για να βγει πρώτος σκόρερ ο Κέιν!

Ο Άγγλος φορ ξεκίνησε με 22 γκολ το ματς για να φτάσει τα 26 και να περάσει μόνος πρώτος στην σχετική λίστα, στον δρόμο για το χρυσό παπούτσι της λίγκας. Στα 24 ο Ρομέλου Λουκάκου. Βαθμολογικά αδιάφορος ο αγώνας, που ολοκλήρωσε τις εκκρεμότητες, με το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να οδεύει για την αυλαία του την τελευταία (38η) αγωνιστική.

Αξίζει να σημειωθεί για τον Κέιν, πως αποδεικνύει το πόσο εξελίξιμος είναι ανά τον χρόνο, σπάζοντας το ατομικό του ρεκόρ κατά ένα (σ.σ 25 γκολ πέρυσι) και με ένα παιχνίδι να απομένει.

Το παιχνίδι θα είχε γκολ και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πολύ ορεξάτες για ένα όμορφο ποδοσφαιρικό βράδυ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Τζέιμι Βάρντι να βρίσκεται σε πεδίο βολής αλλά να δέχεται σταθερό στοπ από τον Ουγκό Γιορίς, με τους Spurs να απαντούν ένα τετράλεπτο αργότερα (14’) με τον Χέουνγκ Μιν Σον να μην βρίσκει εστία από πλεονεκτικό σημείο.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 23’, όταν ο Κορεάτης κυνήγησε μπαλιά του Τόμπι Αλντερβάιρελντ και μπαίνοντας στην περιοχή βρήκε στην κίνηση τον Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός, με το χάρισμα του σκοραρίσματος που τον διέπει, έβαλε σωστά το πόδι του για το 1-0. Αφού μεσολάβησε μια ευκαιρία για γκολ -του Ντέλε Άλι- και οι διαμαρτυρίες των “αλεπούδων” για πέναλτι στον Βάρντι έπειτα από άτσαλο τσαρτζάρισμα του Αλντερβαϊρελντ (σ.σ η παράβαση θα μπορούσε να δοθεί καθώς ο Άγγλος φορ βγήκε εντελώς εκτός θέσης, αλλά δεν καταλογίστηκε κυρίως γιατί ήταν ώμο με ώμο), ήρθε και το 2-0 για τους φιλοξενούμενους, με τον Σον να βάζει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ μετά από ψηλοκρεμαστή πάσα του Ντέλε. Τούτο ήταν το 20ο γκολ του τιμιότατου Κορεάτη στην σεζόν. Το γεγονός αυτό δημιούργησε ρεκόρ για τον σύλλογο, καθώς σκόραραν πάνω από 20 γκολ τρεις παίκτες της ομάδας (29 ο Κέιν, 21 ο Ντέλε και 20 ο Σον) για πρώτη φορά σε μία σεζόν.

Ο ρυθμός όπως ήταν φυσικό έπεσε αισθητά, για να πάρει σειρά το δεύτερο μέρος. Εκεί, και μετά από αρκετή πίεση που δέχθηκε αλλά και μια καλή χαμένη ευκαιρία με τον Μαρκ Ολμπράιτον να βλέπει τον Έρικ Ντάιερ να τον σταματά με το απλωμένο σώμα του, η Λέστερ κατάφερε να μειώσει και φαινομενικά να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν ο Μπεν Τσίλγουελ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα και την βιασύνη του Γιορίς να πάρει θέση, και πίστωσε την ασίστ στον Ντάνιελ Άμαρτεϊ (2-1).

Επί της ουσίας όμως η ομάδα του Κρεγκ Σέξπηρ δεν χρησιμοποίησε το μομέντουμ που της έδωσε το γκολ, με την Τότεναμ να επιβεβαιώνει το ανώτερο αγωνιστικό της επίπεδο εντός των λεπτών που απέμεναν. Στο 62’ ο Κέιν... επέστρεψε για το 3-1 έπειτα από άρτια συνεργασία των συμπαικτών του, τέρμα που τον έφερε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ μαζί με τον Ρομέλου Λουκάκου στα 24. Στο 71’ με ο Σον χόρεψε την αντίπαλη άμυνα και με ιδανικό τελείωμα εκτός περιοχής έγραψε το 4-1. Από ‘κει και πέρα η περσινή πρωταθλήτρια κατέρρευσε και τα δύο γκολ του Κέιν σε ανύποπτο χρόνο (88’, 90+2’) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην ήδη σπουδαία νίκη των Λονδρέζων, για να κάνουν παράλληλα τον ξανθό επιθετικό το φαβορί για τον τίτλο του κορυφαίου... κανονιέρη!

Ολόκληρο το ματς έβγαλε σχεδόν ο Μουσά Σισοκό, για τον οποίο ακούστηκαν τρελά μεταγραφικά σενάρια που συμπεριλαμβάνουν ενδιαφέρον των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης!

Οι συνθέσεις:

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μπεναλουάν (66' Γκρέι), Φουχς, Τσίλγουελ, Μαχρέζ, Ντιντί, Άμαρτεϊ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι (46' Σλιμάνι), Βάρντι (78' Μούσα)

Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Γουανιάμα, Ντεμπελέ (86' Λέσνιακ), Σισοκό (90' Ενκουντού), Ντέλε Άλι, Σον (78' Γιάνσεν), Κέιν