Πάρτε τους... τηλέφωνο!

Κάποια στιγμή στο πρόσφατο παρελθόν ο κόσμος ασχολούταν με τον πανηγυρισμό του Γκαμπριέλ Ζεσούς, και πιο συγκεκριμένα σε ποια απευθυνόταν, αλλά στο εξ’ αναβολής παιχνίδι για την 34η αγωνιστική ο αποδέκτης ήταν ξεκάθαρος. Η Μάντσεστερ Σίτι “σκούπισε” την Γουέστ Μπρομ με σκορ 3-1 στο “Etihad” και έγινε αφεντικό για την κατάληψη της 3ης θέσης της Πρέμιερ Λιγκ στέλνοντας μήνυμα στην Λίβερπουλ.



Πάρτε τους... τηλέφωνο!

Οι “πολίτες” όχι μόνο πήραν το τρίποντο για να περάσουν κατά δύο βαθμούς την Λίβερπουλ σε ίσο αριθμό αγώνων (75-73 σε 37 ματς) αλλά πλέον μπορούν να τερματίσουν μία θέση ψηλότερα ακόμη και με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική, καθώς το ευρύ σκορ σε συνδυασμό με το μόλις ένα γκολ που δέχθηκαν τους δίνει μαξιλαράκι ασφαλείας στην διαφορά τερμάτων κατά τρία (+36, +33 η Λίβερπουλ).

Πέρασε ως αλλαγή με μισή ώρα να απομένει στον αγώνα ο Πάμπλο Σαμπαλέτα και αποθεώθηκε από τον κόσμο στο αντίο του στο συγκεκριμένο γήπεδο, αφού όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Πολύ καλή η παρουσία τον Λιρόι Σανέ και Σέρχιο Αγουέρο στα άκρα, με τον Αργεντινό να τραβιέται περισσότερο και περισσότερες φορές πιο πλάγια σε σχέση με τον Ζεσούς, εξαιρετικός ο... αργός Γιαγιά Τουρέ, που είχε μεγάλη συνεισφορά στην κυκλοφορία της μπάλας και στο να ηρεμεί το παιχνίδι, πέτυχε και το γκολ ο Ιβοριανός για το 3-0.

Η Σίτι πήρε τον έλεγχο από πολύ νωρίς και έδειχνε πως δεν θα δυσκολευτεί τόσο όσο δυσκολεύτηκε η Τσέλσι σε μια αν μη τι άλλο δύσκολη έδρα όπως είναι το “Χόθορνς”, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με το γκολ στο 27’. Σε μια υπέροχη συνεργασία Αγουέρο (τακουνάκι στην αρχή της φάσης) – Ντε Μπρόινε – Ζεσούς, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής και έδειξε τον δρόμο. Δεν πέρασαν παρά μόνο δύο λεπτά για να έρθει και το 2-0, αποτέλεσμα ημιχρόνου, με τον Ντε Μπρόινε να βρίσκει δίχτυα με ωραίο πλασέ από χαμένη δεύτερη μπαλιά μπροστά στην περιοχή της Γουέστ Μπρομ.

Η βαθιά τοποθέτηση της άμυνας των φιλοξενούμενων δεν απέδωσε και στο δεύτερο μέρος ο Πιούλις ανέβασε λίγο πιο ψηλά τους παίκτες του, αλλά αυτό κόστισε στο 57’, με τους Αγουέρο-Τουρέ να κάνουν το 1-2 και τον δεύτερο να πλασάρει ανενόχλητος τον Φόστερ. Ο χρόνος κύλησε αρκετά ανιαρά από εκείνο το σημείο, με μερικές εξαιρέσεις βέβαια, για να έρθει η μείωση του σκορ από τον Ρόμπσον-Κανού (είχε περάσει από τον πάγκο), με την αμυντική γραμμή να εκτίθεται σε διαγώνια πάσα μέσα από την περιοχή. Λίγο νωρίτερα ο Βενσάν Κομπανί είχε περάσει εκτός και τη θέση του πήρε ο Τζον Στόουνς, που φαίνεται ότι μάλλον αποσυντόνισε, παρά ενίσχυσε.

Κατά την αλλαγή ο φύσει και θέσει αρχηγός της Σίτι έδωσε το περιβραχιόνιο στον Σαμπαλέτα, που είχε ήδη αποθεωθεί όταν είχε μπει στον αγώνα, ο κόσμος τον χειροκρότησε ξανά κι εκείνος βούρκωσε.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Φερναντίνιο, Κομπανί (77’ Στόουνς), Οταμέντι, Κολάροφ, Τουρέ (81’Φερνάντο), Ντε Μπρόινε, Σίλβα (62’ Σαμπαλέτα), Σανέ, Ζεσούς, Αγουέρο

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Νιόμ, Ντόσον, Έβανς, Γουίλσον (52’ ΜακΚλιν), Λίβερμορ (65’ Μόρισον), Γιάκομπ, Φλέτσερ, Μπραντ, Σαντλί, Ροντόν (71’ Ρόμπσον-Κανού)