Τον αγώνα τους για το Τσάμπιονς Λιγκ κορυφώνουν Σίτι και Άρσεναλ

Την προσπάθειά τους εντείνουν σήμερα (16/5) Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα αντιμετωπίζοντας στις έδρες τους τις Γουέστ Μπρομ και Σάντερλαντ αντίστοιχα στα εξ αναβολής παιχνίδια της 34ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ.



Τον αγώνα τους για το Τσάμπιονς Λιγκ κορυφώνουν Σίτι και Άρσεναλ

Οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν με διαφορά ενός τετάρτου, μιας και το ματς του «Έμιρεϊτς» θα πραγματοποιήσει το εναρκτήριο λάκτισμα στις 21:45 (ώρα Ελλάδος), ενώ αυτό του «Έτιχαντ» στις 22:00.

Άρσεναλ-Σάντερλαντ: Από τότε που ο Αρσέν Βενγκέρ άλλαξε το σύστημα με τριάδα στα στόπερ, το σύνολό του φαίνεται πως πήρε τα... πάνω του έχοντας βρει μια σταθερότητα στην απόδοσή του, η οποία συνοδεύεται και από τα επιθυμητά αποτελέσματα, με πιο πρόσφατα την εντός έδρας νίκη στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0) και αυτή στο «Bet 365» με τη Στόουκ (4-1). Αυτό, ωστόσο, δεν είναι αρκετό, ώστε οι «κανονιέρηδες» να τερματίσουν μέσα στην τετράδα, καθώς ακόμα και αν κατακτήσουν έξι βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια τους (αμφότερα στο γήπεδό τους) με τις αδιάφορες βαθμολογικά Σάντερλαντ και Έβερτον, θα πρέπει να περιμένουν και απώλειες βαθμών από Λίβερπουλ (εντός με Μίντλεσμπρο) και Σίτι (εντός Γουέστ Μπρομ και εκτός Γουότφορντ).

Όσον αφορά τις «μαυρόγατες», ήδη κάνουν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, ενώ αν μπορεί να υποτεθεί πως έχουν κάποιο στόχο στα δύο τελευταία ματς που θα δώσουν, προτού αποχαιρετήσουν τη μεγάλη κατηγορία, είναι να κάνουν την ύστατη προσπάθεια να προσπεράσουν την προτελευταία της βαθμολογίας, Μίντλεσμπρο.

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ: Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και οι ποδοσφαιριστές του είναι εκείνοι που έχουν το «πάνω χέρι», όχι μόνο στην τελική κατάταξή τους εντός πρώτης τετράδας, αλλά και στην κατάληψη της 3ης θέσης, η οποία εξασφαλίζει το «καλό» εισιτήριο για την απευθείας είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Οι «πολίτες» δεν εντυπωσίασαν στο γήπεδό τους με τη Λέστερ το περασμένο Σάββατο (13/5), εντούτοις, κράτησαν την ουσία των τριών βαθμών (2-1) και εφόσον επαναλάβουν το ίδιο αποτέλεσμα, τότε, θα παραμείνουν μόνοι τρίτοι στο βαθμολογικό πίνακα και με νίκη την τελευταία αγωνιστική στο «Βικάρατζ Ρόουντ» θα τερματίσουν εκεί.

Οι «μπάγκις» επισφράγισαν με την ήττα τους (1-0) την Παρασκευή (12/5) στο «Χόθορνς» από την Τσέλσι την κατάκτηση του πρωταθλήματος εκ μέρους των «μπλε» και πλέον μοναδικό κίνητρο για τον Τόνι Πιούλις και τους ποδοσφαιριστές του είναι να γραφτεί ένας όμορφος επίλογος στη φετινή, ομολογουμένως επιτυχημένη χρονιά, λαμβάνοντας την 8η θέση της βαθμολογίας.

Την Πέμπτη (18/5) θα γίνει το τρίτο και τελευταίο εξ αναβολής παιχνίδι για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου στο «Κινγκ Πάουερ» αναμετρώνται η γηπεδούχος και περυσινή πρωταθλήτρια, Λέστερ κόντρα στη φετινή δεύτερη, Τότεναμ.

Ενδιάμεσα, Τετάρτη (17/5) θα διεξαχθεί και η αναμέτρηση του «Σεντ Μέρις» ανάμεσα σε Σαουθάμπτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε κι αυτή αναβληθεί, αλλά στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι ακόμη και με ισοπαλία σήμερα, η Σίτι θα ισοβαθμεί με τη Λίβερπουλ, την οποία και θα προσπεράσει -προσωρινά τουλάχιστον-, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+34 αντί +33 των «κόκκινων»), κάτι όμως, που δεν θα εγγυάται την κατοχύρωση της 3ης θέσης, διότι αν η Λίβερπουλ κερδίσει τη Μίντλεσμπρο με δύο (ή και παραπάνω) τέρματα περισσότερα από όσα ο σύλλογος του Μάντσεστερ τη Γουότφορντ, τότε το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ θα είναι εκείνο που θα ολοκληρώσει τη σεζόν ως 3η εξασφαλίζοντας συγχρόνως τη συμμετοχή του κατευθείαν στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά, το εξ αναβολής πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Τρίτη, 16/5

21:45 Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

22:00 Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ

Πέμπτη, 18/5

21:45 Λέστερ-Τότεναμ

Το εναπομείναν ματς της 28ης αγωνιστικής είναι το εξής:

Τετάρτη, 17/5

21:45 Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ