Ο πρώτος «επαγγελματικός» τελικός σήμερα στο «Γουέμπλεϊ»

Τρανμίρ και Φόρεστ Γκριν θα διεκδικήσουν το απόγευμα (14/5, 17:00 ώρα Ελλάδος) στο «Γουέμπλεϊ» το δεύτερο εισιτήριο για τις επαγγελματικές βαθμίδες της Αγγλίας (Λιγκ 2) ακολουθώντας την πρωταθλήτρια της Νάσιοναλ Λιγκ και «αποκάλυψη» του φετινού Κυπέλλου (αποκλείστηκε στους «8» από τη φιναλίστ Άρσεναλ), Λίνκολν Σίτι. 



Ο πρώτος «επαγγελματικός» τελικός σήμερα στο «Γουέμπλεϊ»

Οι δύο σχεδόν... συνονόμτατοι (φέρουν αμφότεροι την ονομασία «ρόβερς») σύλλογοι που αντιπαρατίθενται σήμερα στο Εθνικό Στάδιο της χώρας, υπερσκέλισαν στην ημιτελική φάση τα εμπόδια των αντιπάλων τους, με τη 2η στην τελική κατάταξη, Τρανμίρ να αποκλείει την 5η Όλντερσοτ Τάουν (3-0 εκτός το πρώτο παιχνίδι, 2-2 εντός ο επαναληπτικός) και την 3η Φόρεστ Γκριν να κάνει το ίδιο απέναντι στην 4η Ντάγκεναμ εντ Ρέντμπριτζ (1-1 το πρώτο ματς εκτός, 2-0 το δεύτερο εντός).

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της πέμπτης κατηγορίας, η Τρανμίρ τερμάτσε (έπειτα από 46 αγώνες) μόλις 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίνκολν και ειδικότερα, συνέλεξε 95 έναντι 99 της Σίτι, ενώ η Φόρεστ Γκριν μάζεψε συνολικά 86.

Ωστόσο, στα μεταξύ τους παιχνίδια, οι «πράσινοι ρόβερς» σημείωσαν μία ισοπαλία (2-2 εντός έδρας) και μία νίκη (1-0 εκτός), επομένως, δεν θα ήταν υπερβολικό να γραφτεί ότι οι «μπλε ρόβερς» στερήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη σημερινή τους αντίπαλο την επίτευξη του απευθείας προβιβασμού στη Λιγκ 2 εξαιτίας των 5 πόντων που απώλεσαν στα 2 αυτά παιχνίδια.

Η νικήτρια του τελικού θα συμπληρώσει το παζλ των 92 επαγγελματικών ομάδων για τη σεζόν 2017-2018.