Μια απ' τα... ίδια για Μίντλεσμπρο

Σε ένα ματς που συνοψίζει ουσιαστικά όλη την χρονιά της Μίντλεσμπρο (και την κάκιστη άμυνα της), στο τελευταίο της μάλιστα εντός έδρας ματς για φέτος, η ομάδα του Στιβ Άγκνιου δεν κατάφερε να προσφέρει ένα τελευταίο «δώρο» στους φιλάθλους της, αφού γνώρισε την ήττα με 1-2 από την αδιάφορη αλλά σαφώς ανώτερη της, Σαουθάμπτον.



Μια απ' τα... ίδια για Μίντλεσμπρο

Πλέον η Σαουθάμπτον πιάνει την Γουέστ Μπρομ στην 9η θέση με 45 βαθμούς. Σταθερά 19η μένοντας στους 28 πόντους η Μίντλεσμπρο.

Το γεγονός ότι και οι δυο ομάδες ήταν βαθμολογικά αδιάφορες, συνέβαλε στο να γίνει ένα «ανοιχτό» ματς με αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους, που απείλησαν αρκετά νωρίς,  ήταν μόλις στο 2ο λεπτό, όμως το δυνατό σουτ του Μπάμφορντ πρόλαβε να εξουδετερώσει ο Κάσερες. Απ’ την άλλη, με μόνιμη… πηγή κινδύνου τους Μπέρτραντ και Ροντρίγκες, η Σαουθάμπτον έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 26’, αλλά ο Λονγκ δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και την έστειλε ψηλά άουτ.

Οι «Άγιοι» δεν κατέβασαν το… γκάζι και βρήκαν εν τέλει την ευκαιρία που έψαχναν με υπομονή στο 42’, και τον Τζέι Ροντρίγκες να μετατρέπει σε γκολ την όμορφη παράλληλη σέντρα του Κλάσι. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Σε φάση που θύμισε αρκετά αυτήν του πρώτου τέρματος, ο Ρένμοντ εκμεταλλεύτηκε ωραία πάσα του Ροντρίγκες και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-2, τελειώνοντας νωρίς το παιχνίδι.

Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να φτάσει λίγο αργότερα, στο 63’, στο 0-3, αν ο Λονγκ δεν έβρισκε το οριζόντιο δοκάρι από την «άσπρη βούλα», ύστερα από ανατροπή του ίδιου από τον Γκούζαν. Ωστόσο, η «Μπόρο» είχε ακόμα σφυγμό και μπήκε εκ νέου στο ματς, χάρη στον Πάτρικ Μπάμφορντ και την δυνατή του κεφαλιά από κόρνερ στο 74ο λεπτό. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του νεαρού φορ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Όσο περνούσε η ώρα η Μίντλεσμπρο προσπαθούσε να «ανεβάσει» στροφές, έχοντας όμως απέναντι της μια Σαουθάμπτον που έπαιζε με τον χρόνο και αμυνόταν σωστά, δεν μπορούσε να βρει ουσιαστικές στιγμές, με το τελικό 1-2 να επέρχεται φυσιολογικά.

 

 

Oι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Mίντλεσμπρο: Γκούζαν, Φάμπιο, Τσέιμπερς, Φρεντ, Κλέιτον, Φόρσοου (59’ Λίντμπιτερ), Ντε Ρουν, Ντάουνινγκ,  (59’ Φίσερ), Μπάμφορντ, Νεγρέδο

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Πιέδ, Κάσερες, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Κλάσι, Ρομέου, Χόιμπιεργκ (73’ Nτέιβις), Μπουφάλ (46’ Ρέντμοντ), Ροντρίγκες, Λονγκ (86' Όστιν)