The... Roman Empire!

Η πιο επιτυχημένη ομάδα της Αγγλίας τα τελευταία 14 χρόνια έχει γίνει πλέον η Τσέλσι, με την... Αυτοκρατορία του Ρομάν Αμπράμοβιτς να συνεχίζεται με το φετινό πρωτάθλημα και το ενδεχόμενο κατάκτησης του νταμπλ!  



The... Roman Empire!

Οι «μπλε», μαζί και με την φετινή κατάκτηση της κορυφής, επιστρέφοντας εκεί έπειτα από το 2015, έφτασαν στους 14 τίτλους επι εποχής Αμπράμοβιτς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Αυτός ο αριθμός τροπαίων, είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη αγγλική ομάδα, από το 2003 και μετά!

Ο Ρώσος μεγιστάνας, έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία στην κεφαλή της Τσέλσι και έχει κάνει τον σύλλογο διεκδικητή τίτλων και επιτυχιών σε όλα τα «μέτωπα», πανηγυρίζοντας το 2012 και το 2013 δύο σερί ευρωπαϊκά τρόπαια με το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα!

Τα 14 τρόπαια ενδέχεται μέχρι το φινάλε του μήνα να γίνουν περισσότερα, αφού αναμένεται και ο τελικός του Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ», στις 27 Μαΐου, όταν οι Λονδρέζοι θα κοντραριστούν με την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ για τον τελευταίο τίτλο της ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Δεύτερη στη σχετική λίστα των επιτυχιών στα 14 χρόνια που ο Αμπράμοβιτς βρίσκεται στο αγγλικό ποδόσφαιρο, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους 12 τίτλους, έχοντας μείνει δίχως πρωτάθλημα από το 2013 και έχοντας κατακτήσει μονάχα το Κύπελλο του 2016 έκτοτε, ενώ ακολουθούν οι Μάντσεστερ Σίτι (5 τίτλοι), Άρσεναλ (4) και Λίβερπουλ (3).

Μονάχα οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ δεν έχουν γευτεί την κατάκτηση της Πρέμιερ όλα αυτά τα χρόνια, όμως, θα έχουν για πάντα το έπος της Πόλης, το 2005...