Και πώς να τον αφήσεις να φύγει!

Μπορεί να του έχει δώσει διορία ο Κούμαν, όμως σήμερα ο Ρος Μπάρκλεϊ ήταν καθοριστικός, χαρίζοντας τη νίκη στην Έβερτον με σκορ 1-0 απέναντι στη Γουότφορντ, αποδεικνύοντας έτσι στον προπονητή του πως πρέπει να αναθεωρήσει. Ίσως αδικούνται οι γηπεδούχοι από το τελικό σκορ, ενώ μπορούν να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ρομέλου Λουκάκου.  



Και πώς να τον αφήσεις να φύγει!

Με τη νίκη αυτή, τα «ζαχαρωτά» έφτασαν τους 61 βαθμούς, χωρίς όμως να έχουν πιθανότητες να μπουν στην εξάδα. Αντίθετα οι «χόρνετς» έμειναν στους 40, χάνοντας την ευκαιρία να «κλειδώσουν» την παραμονή τους και μαθηματικά.

Πιο δυνατά μπήκε η Έβερτον στο ματς, έχοντας τις πρώτες δύο σημαντικές ευκαιρίες του αγώνα. Μετά από κόρνερ του Μπέινς στο 13ο λεπτό, ο Γιαγκέλκα έπιασε το σουτ στο πρώτο δοκάρι, όμως ο Γκόμες ήταν σε ετοιμότητα. Στο 22΄ ο Ντέιβις έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έφτασε ανενόχλητος ως το ημικύκλιο της περιοχής, όμως το σουτ του έδιωξε εντυπωσιακά ο Βραζιλιάνος πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Κάπου εκεί έκανε την εμφάνισή της στο ματς και η Γουότφορντ, με την πιο σημαντική ευκαιρία των «χόρνετς» να έρχεται στο 25’, με σουτ του Ντουκουρέ από το ύψος της περιοχής, το οποίο εξουδετέρωσε σε δύο χρόνους ο Ρόμπλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κούμαν θέλησε να ρισκάρει και να επιτεθεί περισσότερο απέναντι σε μία Γουότφορντ που είχε στηθεί προσεκτικά από τον Βάλτερ Ματσάρι. Για το λόγο αυτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ένερ Βαλένσια, ο οποίος απείλησε μόλις στο 47, με τον Γκόμες όμως να του λέει όχι.

Σε μία από τις λίγες στιγμές όμως που οι γραμμές των φιλοξενούμενων δε βρίσκονταν κοντά μεταξύ τους, ο Ρος Μπάρκλεϊ τους τιμώρησε στο 56ο λεπτό. Ο 25χρονος Άγγλος δέχθηκε την πάσα του Γιαγκέλκα, κατέβηκε μερικά μέτρα και αφού  ο Πρεντλ του έδωσε χώρο, έστειλε τη μπάλα συστημένη στη δεξιά γωνία του Γκόμες για το 1-0!

Στη συνέχεια τα «ζαχαρωτά» πίεσαν ακόμη περισσότερο τους «χόρνετς», ενώ ορθώς διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Λουκάκου μετά από τάκλιν του Μαριάπα. Στιγμές αργότερα βέβαια, ο Σνάιντερλεν έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0 με κεφαλιά από την μικρή περιοχή, μετά από κόρνερ του Μπέινς στο 66’.

Η Γουότφορντ όμως έδειξε σφυγμό και κυνήγησε την ισοφάριση, με κύριο εκφραστή στην επίθεση τον Στέφανο Οκάκα, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις έφτασε κοντά στην ισοφάριση, πρώτα με κεφαλιά στο 68’ και μετά με σουτ που έδιωξε την τελευταία στιγμή ο Γουίλιαμς δέκα λεπτά αργότερα.

Όποτε χρειάστηκε να επέμβει, ο Τζοέλ Ρόμπλες το έκανε με επιτυχία, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του, με αποκορύφωμα την πιο σημαντική ευκαιρία της Γουότφορντ, όπου απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Οκάκα από το ύψος του πέναλτι στο 87’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Ρόμπλες, Χόλγκεϊτ (46’ Βαλένσια), Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς, Μπέινς, Γκεγέ, Σνάιντερλεν, Ντέιβις, Μπάρκλεϊ (80’ Μπάρι), Μιραλάς (85’ Κονέ), Λουκάκου

Γουότφορντ: Γκόμες, Καμπασέλε (36’ Σουνίγκα), Μαριάπα, Πρεντλ, Γιάνμαατ, Καπουέ (81’ Νιάνγκ), Ντουκουρέ, Μπεχράμι (70’ Άμραμπατ), Χολέμπας, Οκάκα, Ντίνι