Προβάρει τον τίτλο η Τσέλσι στο «Χόθορνς»

Τη νίκη που θα της δώσει και μαθηματικώς τον φετινό τίτλο «κυνηγάει» απόψε (12/5), το βράδυ της Παρασκευής, η Τσέλσι στην έδρα της Γουέστ Μπρομ (22.00). Λίγο νωρίτερα (21.45), στο άλλο ματς της ημέρας, η Έβερτον υποδέχεται στο «Γκούντισον Παρκ» την Γουότφορντ.



Προβάρει τον τίτλο η Τσέλσι στο «Χόθορνς»

Tην δυνατότητα να «κλειδώσει» και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή στην Πρέμιερ Λιγκ θα έχει από απόψε η Τσέλσι, που δοκιμάζεται στο «Χόθορνς» κόντρα στη Γουέστ Μπρομ.

Έχοντας πλέον 84 βαθμούς (με την Τότεναμ να ακολουθεί με 77), μια νίκη στο σημερινό ματς θα αναδείξει οριστικό νικητή στην φετινή… κούρσα, απέναντι σε μια ομάδα από την οποία σπανίως γνωρίζει την ήττα (μοναδική της στα τελευταία οκτώ ματς, αυτή τον Μάιο του 2015, στο ίδιο γήπεδο, με σκορ 3-0).

Απ’ την άλλη, από τη στιγμή που το ευρωπαϊκό εισιτήριο έχει εξασφαλίσει ήδη η 7η Έβερτον, οι «baggies» θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό κλείσιμο της σεζόν, καθώς και μια θέση μέσα στην δεκάδα του πρωταθλήματος, που θα σημάνει βήμα προόδου για αυτούς. Σε 35 μέχρι στιγμής αγώνες, η Γουέστ Μπρομ μετράει 45 βαθμούς και βρίσκεται στην 8η θέση.

Αγωνιστικά νέα των δυο ομάδων:

Tσέλσι:

O τραυματισμός που αποκόμισε στο τελευταίο χρονικά ματς με την Μίντλεσμπρο ο Ενγκολό Καντέ δεν ήταν εντέλει κάτι σοβαρό, και θα έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί απόψε με τους «μπλε». Χωρίς κάποιο άλλο πρόβλημα οι «μπλε», που θα είναι πάνοπλοι ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Γουέστ Μπρομ:

Θετικά τα νέα για τους Χαλ Ρόμπσον-Κανού και Τζόνι Έβανς, οι οποίοι ξεπέρασαν τους μικροτραυματισμούς που τους ταλαιπωρούσαν και θα δώσουν το παρών απόψε στο «Χόθορνς». Εκτός θα παραμείνει ο τραυματίας στον ιγνυακό τένοντα Ματ Φίλιπς.

 

Έβερτον-Γουότφορντ:

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θέλει να τελειώσει τα εντός έδρας παιχνίδια της για φέτος η Έβερτον, που υποδέχεται την Γουότφορντ, θέλοντας έτσι μια νίκη αλλά και παράλληλα, μια ικανοποιητική εμφάνιση για να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της για την στήριξη τους φέτος. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος βέβαια, η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από χρόνια είναι… τελειωμένη υπόθεση, γεγονός που δίνει στους παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν την άνεση για το ότι καλύτερο στα δυο τελευταία ματς.

Αντιθέτως, παρά τα γεγονός ότι δύσκολα θα κινδυνέψει, η Γουότφορντ δεν θα πάει για… τουρισμό απόψε στο «Γκούντισον Παρκ». Με 40 βαθμούς στο «σακούλι» τους και με απόσταση έξι πόντων από την 18η θέση που οδηγεί στην Τσάμπιονσιπ, οι «σφήκες» με μια ισοπαλία τουλάχιστον, θα βάλουν τέλος στα όποια άγχη, ώστε να είναι παντελώς αδιάφοροι την τελευταία αγωνιστική, σε κάθε σενάρια που θα τους εμπλέκει σε ενδεχόμενο υποβιβασμό.

Aγωνιστικά νέα των δυο ομάδων:

Έβερτον:

Στις υπηρεσίες του Μόργκαν Σνάιντερλεν μπορεί να υπολογίζει εκ νέου ο Ρόναλντ Κούμαν. Στην αποστολή της Έβερτον επιστρέφει μετά από αρκετούς μήνες λόγω του μακροχρόνιου τραυματισμού του ο μπακ Μοχάμεντ Μπέσιτς.

Γουότφορντ:

Ο Βάλτερ Ματσάρι θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους τραυματίες Καμπούλ και Κάθκαρτ, ενώ οι Σάρατε, Καμπούλ και Περέιρα βρίσκονται ακόμα στα «πιτς», συνεχίζοντας την αποθεραπεία τους. Δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο σημερινό ματς κόντρα στην παλιά του ομάδα ο Τομ Κλέβερλί, κάτι που είχε αποφασιστεί απ’ τις δυο ομάδες από την έναρξη του δανεισμού του. Έτοιμος να αγωνιστεί ξανά ο Χοσέ Χολέμπας.