Κόντε: «Μόνο στην Αγγλία το σκηνικό με Μίντλεσμπρο»!

Εντυπωσιασμένος από τα όσα εκτυλίχθηκαν ανάμεσα στους οπαδούς και τους παίκτες της αντιπάλου του χθες (8/5), Μίντλεσμπρο, έμεινε ο προπονητής της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε, όπως έδειξε και ο ίδιος εξάλλου, μετά το τέλος του αγώνα και την εντός έδρα νίκη της ομάδας του (3-0), επισημαίνοντας ότι μόνο στην Αγγλία θα μπορούσε να δει μία τόσο όμορφη σκηνή.



Κόντε: «Μόνο στην Αγγλία το σκηνικό με Μίντλεσμπρο»!

Ο Ιταλός κόουτς κατευθύνθηκε με το σφύριγμα της λήξης προς τους οπαδούς της «Μπόρο» που είχαν ταξιδέψει στο Λονδίνο και είδαν εντέλει το σύλλογό τους να επιστρέφει και μαθηματικά πλέον στην Τσάμπιονσιπ, ώστε να τους συγχαρεί, καθώς παρά τη στενοχώρια τους για τον υποβιβασμό της αγαπημένης τους ομάδας δεν παρέλειψαν να χειροκροτήσουν με τη σειρά τους τους παίκτες και προπονητές αυτής, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη τους, μα τελικά δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο της παραμονής.

«Είναι πολύ σημαντικό να πανηγυρίσεις τη νίκη. Για εμάς αυτή η νίκη σημαίνει πολλά, γιατί είμαστε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου που αποτελεί ένα σπουδαίο επίτευγμα στην πρώτη μου σεζόν εδώ. Ταυτόχρονα, είναι επίσης σπουδαίο να βλέπεις σε μία ομάδα που υποβιβάζεται τους οπαδούς να χειροκροτούν τους παίκτες και οι παίκτες να παραμένουν κοντά υποδεχόμενοι το χειροκρότημα και να ανταποδίδουν. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γιορτάζεις τη νίκη, αλλά εξίσου σημαντικό να δείχνεις σεβασμό σε μία τέτοια κατάσταση», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Κόντε και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι αυτό το σκηνικό μόνο στην Αγγλία μπορεί να συμβεί! Δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι τέτοιο στην Ιταλία, είναι πολύ δύσκολο να το δω εκεί. Αυτό είναι υπέροχο. Το ποδόσφαιρο είναι το ομορφότερο άθλημα στον κόσμο. Για αυτόν το λόγο αισθάνθηκα μέσα από την καρδιά μου πως έπρεπε να πάω στον κόσμο και να τον χειροκροτήσω, όπως έκανα και με τον καθένα παίκτη της Μίντλεσμπρο ξεχωριστά, στους οποίους ευχήθηκα καλή επιτυχία για την επόμενη χρονιά».