Αν Κλοπ και Λίβερπουλ μείνουν εκτός θα είναι τραγικό!

Φέρνοντας ισοπαλία με τη Σαουθαμπτον η Λίβερπουλ επιβεβαίωσε την εικόνα της περί ομάδας Τζέκιλ και Χάιντ στην φετινή περίοδο. Και πάλι ξανά μπελάδες στο κεφάλι της ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει κλειδώσει τη θέση στην τετράδα! Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος.



Αν Κλοπ και Λίβερπουλ μείνουν εκτός θα είναι τραγικό!

Αν αναλογιστεί κανείς πως τα τελευταία τρία εκτός έδρας παιχνίδια της τα κέρδισε σε έδρες που παραδοσιακά δυσκολεύεται, στο Στόουκ με την Γουέστ Μπρόμ και στο Γουότφορντ αλλά δεν νίκησε σε τρία σερί εντός, είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Η Μπόρνμουθ πήρε ισοπαλία 2-2 και η Πάλας νίκησε 2-1 στο Άνφιλντ πριν το Κυριακάτικο 0-0 με τη Σαουθαμπτον που σε έξι ώρες παιχνίδι απέναντι της φέτος η ομάδα του Κλοπ δεν μπόρεσε να σκοράρει! Όταν μάλιστα βλέπεις τον Τζέιμς Μίλνερ να αστοχεί σε πέναλτι, κάτι που είχε να συμβεί από το 2009, αντιλαμβάνεσαι πως δεν είναι η μέρα σου!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και η Λίβερπουλ έχει βασικό πρόβλημα αντίληψης του παιχνιδιού όταν παίζει με ομάδες που κάθονται πίσω από την μπάλα! Γι' αυτό άλλωστε μες στη σεζόν δεν είχε προβλήματα με την Τότεναμ, την Άρσεναλ, την Τσέλσι, τη Σίτι την Έβερτον, δηλαδή με οποία μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο στο ποδόσφαιρο! Η μόνη από την πρώτη επτάδα που της έφερε ζητήματα ήταν η Γιουναιτεντ που παρατάχτηκε τον Οκτώβριο στο Άνφιλντ με σκοπό το 0-0 και το πήρε. Μετά έκανε το ίδιο και η Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ όταν πήγε και προηγήθηκε, για να ισοφαριστεί στο τέλος!

Μπορεί όποιος δει μόνο τα στατιστικά στοιχεία να παρατηρήσει για αυτό το ισόπαλο 0-0 με τη Σαουθαμπτον πως είχε 32 τελικές, ωστόσο, για όποιον είδε το ματς η αλήθεια είναι πως μέχρι το 60ο λεπτό δεν βλεπόταν, κάνοντας ίσως τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν!

Μόνο που χθες, σαφέστατα είχε τεράστια ευθύνη ο ίδιος ο Κλοπ. Η επιλογή της αρχικής ενδεκάδας  ήταν τραγική, παίζοντας με δύο αμυντικούς χάφ και επιλέγοντας τον ντεφορμέ Οριγκί στην κορυφή κάτι που πλήρωσε τελικά γιατί άργησε να κάνει και αλλαγές! Όταν πια μετά το χαμένο πέναλτι του Μίλνερ έβαλε Λαλάνα και Στάριτζ ξαφνικά έγινε άλλη ομάδα που έκανε σε είκοσι λεπτά τις διπλάσιες τελικές από ότι σε 70´.

Εκείνο με το οποίο βαρύνεται ο Γερμανός τεχνικός είναι πως απορρυθμίζεται πολλές φορές από τις διαμαρτυρίες και τις πολλές συζητήσεις του με τον τέταρτο όταν θεωρεί ότι ομάδα του αδικείται. Ναι, η διαιτησία δεν ήταν η καλύτερη αλλά δεν στέρησε σε αυτό το ματς κάτι σημαντικό με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός του να τον κάνει να μην έχει καθαρό μυαλό! Γενικά όταν ο ίδιος δεν είναι σε καλή μέρα η ομάδα του μέσα στο γήπεδο αποτελεί έναν καθρέφτη του και έχει τεράστια ευθύνη για τις πολλές γκέλες  με τις μικρότερες ομάδες! Όπως παίρνει τα εύσημα για το θαυμάσιο στήσιμο στα δύσκολα ματς, πρέπει να επωμιστεί και ό,τι του αναλογεί για τα πολλά λάθη που έχει κάνει εναντίον των ομάδων που έχουν στερήσει από τη Λίβερπουλ πολλούς βαθμούς και βρίσκονται από την 10η θέση της βαθμολογίας και κάτω!

Και θα είναι τραγωδία και παταγώδης αποτυχία για τη Λίβερπουλ και για τον ίδιο τον Κλοπ  εαν μείνει η ομάδα εκτός τετράδας έπειτα από μια τέτοια σεζόν στην οποία δεν είχε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις! Αυτό που τους έχει σώσει είναι η τραγική σεζόν που κάνει η Γιουναιτεντ με τις πάμπολλες ισοπαλίες και η πιο μέτρια χρονιά στην εποχή Βενγκέρ για την Άρσεναλ αλλιώς θα είχε ναυαγησει το όνειρο της τετράδας.