Η αποτυχία της Μπλάκμπερν έχει έναν μεγάλο φταίχτη...

Venky's. Ένα όνομα, μια πικρή ιστορία για τη Μπλάκμπερν. Οι «ρόβερς» υποβιβάστηκαν στη LeagueOne και η κατηφόρα που δεν έχει τελειωμό, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο των χειρισμών της ιδιοκτήτριας εταιρείας. Τα μεγάλα αφεντικά, δεν είχαν καν την ευθιξία να βρθούν στο γήπεδο, στο ματς με τη Μπρέντφορντ...  



Η αποτυχία της Μπλάκμπερν έχει έναν μεγάλο φταίχτη...

Οι Πρωταθλητές του 1995, βιώνουν «μαύρες» μέρες με τον υποβιβασμό στην τρίτη κατά σειρά κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

Λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που πήραν οι Μπέρμιγχαμ και Νότιγχαμ Φόρεστ στην τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ, η Μπλάκμπερν, παρά το υπέρ της 3-1 στην έδρα της Μπρέντφορντ, κούνησε μαντήλι και πλέον από την επόμενη σεζόν θα δίνει τις μάχες της ακόμα πιο χαμηλά...

Η Venky's, ινδική εταιρεία που ασχολείται με την προώθηση των κρεατικών της χώρας, όταν ανέλαβε την ομάδα, εκείνη τη βρισκόταν στην Πρέμιερ Λιγκ. Εν έτει 2017, δεν υπάρχει τίποτα θετικά αξιομνημόνευτο από τον τρόπο διαχείρισης των πραγμάτων στον σύλλογο, τη στιγμή που το χρέος παραμένει στα ύψη και στις τελευταίες τέσσερις μεταγραφικές περιόδους έχουν διατεθεί μονάχα 250.000 λίρες σε μεταγραφή. Μία!

«Συντετριμμένος γι' αυτό τον κόσμο και γι' αυτό τον σύλλογο. Οι ιδιοκτήτες αξίζουν αυτή την άσχημη στιγμή...» έγραψε ο Άλαν Σίρερ στο twitter, με τους οπαδούς να φωνάζουν στο φινάλε της αναμέτρησης στο «Griffin Park»: «Θέλουμε πίσω την ομάδα μας...».

Ο κόουτς των «ρόβερς», Τόνι Μόμπρεϊ, ανέφερε ότι εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα ταξιδέψει στην Ινδία για να μιλήσει με τους ανθρώπους της Venky's για τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα ώστε ο σύλλογος να ξεκινήσει την επιχείρηση επαναφοράς... προς τα πάνω.

Τον Μάιο του 2012, όταν επιβεβαιώθηκε ο υποβιβασμός της Μπλάκμπερν από την Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 11 συναπτά έτη στο κορυφαίο επίπεδο, οι οπαδοί είχαν ξεσπάσει κατά του τότε προπονητή, Στιβ Κιν, αλλά και των μεγάλων αφεντικών, αφήνοντας κι ένα ζωντανό κοτόπουλο στον αγωνιστικό χώρο...

Τα πράγματα είχαν αρχίσει να ζορίζουν τρομερά και ο Κιν το αντιλήφθηκε από την έναρξη της σεζόν 2012-2013, αφού αποχώρησε έπειτα από μόλις εφτά ματς, δηλώνοντας πως η στήριξη από τους ιδιοκτήτες ήταν μηδαμινή. Χένινγκ Μπεργκ, Γκάρι Μπόιερ, Μάικλ Άπλετον, Πολ Λάμπερτ και Όουεν Κόιλ πέρασαν όλοι από την τεχνική ηγεσία της Μπλάκμπερν όλα αυτά τα χρόνια, με τον καθένα εξ αυτών, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στο γήπεδο να εισπράττουν μια γενικότερη κακή και τις περισσότερες φορές, ανύπαρκτη επαφή με τους ιδιοκτήτες.

Απ' όλους αυτούς, ο Μπόιερ προσπάθησε λίγο περισσότερο να προσφέρει μια σταθερότητα στην ομάδα, την οδήγησε δύο φορές μέσα στην πρώτη δεκάδα της Τσάμπιονσιπ, όμως, το φθινόπωρο του 2015 απολύθηκε, με τον αμέσως επόμενο, Λάμπερτ, να προσλαμβάνεται αλλά να μην βλέπει φιλοδοξία στους ανωτέρους του.

Την 7η Μαΐου του 2017, επιβεβαιώθηκε ο υποβιβασμός στη LeagueOne, στη χειρότερη εξέλιξη της παρουσίας της Venky's στην κεφαλή του συλλόγου...