Πήρε τον τίτλο η Πόρτσμουθ

Η Πόρτσμουθ διέλυσε με το εμφατικό 6-1 την Τσέλντεναμ και εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία της Πλίμουθ (1-1 με Γκρίμσμπι) και την ήττα της Ντονκάστερ (2-1 από την Χάρτλπουλ), κατέκτησε τον φετινό τίτλο της League One!



Πήρε τον τίτλο η Πόρτσμουθ

Πριν τη σέντρα της τελευταίας αγωνιστικής στην 4η κατηγορία της Αγγλίας, η Πόρτσμουθ βρισκόταν στην 3η θέση. Όμως σε αντίθεση με τις Πλίμουθ και Ντονκάστερ, έκανε το καθήκον της και συνδύασε την (ήδη εξασφαλισμένη) άνοδό της στη League One με τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην ισοβαθμία (Πόρτσμουθ 87, Πλίμουθ 87, Ντονκάστερ 86).

Μαζί της στην 3η κατηγορία θα βρίσκονται πάντως και οι δύο χαμένες της μάχης για τον τίτλο, καθώς και αυτές είχαν τσεκάρει εδώ και ημέρες το εισιτήριο.

Στις θέσεις των πλέι οφ, από τις οποίες θα προκύψει η τέταρτη και τελευταία ομάδα που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη League One, δεν άλλαξε κάτι και τα ζευγάρια των ημιτελικών θα είναι τα Λούτον-Μπλάκπουλ και Έξετερ-Καρλάιλ.

Θρίλερ είχαμε στην ουρά. Η Χάρτλπουλ έδωσε τα πάντα κόντρα στη Ντονκάστερ, όμως οι τρεις βαθμοί της νίκης (2-1) δεν ήταν αρκετοί. Και αυτό, διότι την ίδια ώρα η Νιούπορτ έπαιρνε τη νίκη (2-1) με γκολ στο 89’ και την υποχρέωσε να αποχαιρετήσει μετά από 96 ολόκληρα χρόνια τις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου…