Απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους οπαδούς της Λέιτον Όριεντ!

Το αίτημα της Μπλάκπουλ περί μη πώλησης εισιτηρίων στους φίλους της Λέιτον Όριεντ για το μεταξύ τους παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο (6/5) υποστήριξε επίσημα με ανακοίνωσή της η Αγγλική Φούτμπολ Λιγκ (EFL).



Απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους οπαδούς της Λέιτον Όριεντ!

Το σκεπτικό των EFL και Μπλάκπουλ ήταν κοινό και αφορούσε την ανησυχία αμφότερων, σχετικά με την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας στο ματς του «Μπλούμφιλντ Ρόουντ» για την τελευταία αγωνιστική της τέταρτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου (Λιγκ 2).

Η ανησυχία αυτή προκύπτει φυσικά, από τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο (29/4) στον εντός έδρας αγώνα των Λονδρέζων απέναντι στην Κόλτσεστερ, όταν στο 85’ της αναμέτρησης (με το σκορ 3-1 εις βάρος της Όριεντ που ήταν και το τελικό) οι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Φραντσέσκο Μπεκέτι.

Έτσι, παρ’ όλο που η EFL διασαφηνίζει ότι θα αποτελεί πάγια θέση της να παρέχει τη δυνατότητα στον κόσμο και των δύο αντιπαρατασσόμενων συλλόγων να παρακολουθούν ζωντανά κάθε παιχνίδι, εντούτοις έκρινε σκόπιμο να λάβει το συγκεκριμένο μέτρο, ούτως ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι η Αγγλική Φούτμπολ Λιγκ διαβεβαίωσε πως θα λάβει υπ όψη τις θέσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένης και της Οικονομικής Ένωσης των οπαδών της Λέιτον Όριεντ (Leyton Orient Fans Trust), και ενημέρωσε ότι θα βγάλει αύριο (2/5) νέα ανακοίνωση επί του ζητήματος.