Δεν το χάνει η Τσέλσι!

Αποφασισμένη να μην χάσει με... τίποτα το πρωτάθλημα στην Αγγλία έδειξε πως είναι η Τσέλσι! Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε «καθάρισε» (3-0) την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» και πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ!



Δεν το χάνει η Τσέλσι!

Με μια εντυπωσιακή γκολάρα στο 66’, ο Πέδρο άνοιξε το δρόμο για το σπουδαίο διπλό των «μπλε» και οι Κέιχιλ (79’) και Γουίλιαν (86’) ολοκλήρωσαν τη δουλειά, διαμορφώνοντας το εμφατικό 3-0, που έφερε το σύλλογο του Λονδίνου στο +7 από την Τότεναμ (με ματς περισσότερο).

Το ματς:

Με μια μεγάλη στιγμή για την Έβερτον ξεκίνησε το παιχνίδι στο «Γκούντισον Παρκ». Μόλις στο 2ο λεπτό Κάλβερτ-Λιούιν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κουρτουά και στην εξέλιξη της φάσης ο Λουκάκου απέτυχε να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του Κούμαν. Η απάντηση της Τσέλσι στις σπουδαίες στιγμές ήρθε στο 11’, με τον Κόστα να βρίσκει στην κόντρα τον Αζάρ, αλλά τον Βέλγο μεσοεπιθετικό να πετάει στα σκουπίδια την τεράστια ευκαιρία για το προβάδισμα. Στα μισά του πρώτου μέρους ο Λουκάκου απείλησε εκ νέου για λογαριασμό των γηπεδούχων, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Κόστα έστειλε από καλή θέση τη μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Στεκέλενμπουργκ. Ο Λουκάκου συνέχιζε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της Τσέλσι, όμως μετά το ημίωρο ο ρυθμός έπεσε και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντιέγκο Κόστα απώλεσε ακόμα μία καλή στιγμή, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ δεν πρόλαβε να βρεθεί στην πορεία της μπάλας και να τη στείλει στα δίχτυα του Στεκέλενμπουργκ. Δύο σουτ του Βαλέντσια δεν βρήκαν λίγο αργότερα στόχο για τους γηπεδούχους, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Λουκάκου. Τα λεπτά περνούσαν με το γκολ να μην έρχεται και την ένταση στον αγωνιστικό χώρο να μεγαλώνει. Η Τσέλσι έψαχνε το «χρυσό» γκολ και το βρήκε με εντυπωσιακό τρόπο στο 66’. Ο Πέδρο πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής και με ένα εκπληκτικό σουτ την έστειλε στο βάθος της εστίας, γράφοντας το 0-1!

Η Έβερτον είχε στη διάθεσή της σχεδόν μισή ώρα αγώνα και ο Κούμαν αποφάσισε άμεσα να περάσει στο ματς τους Μιραλάς και Κονέ, με στόχο να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να βρουν την ισοφάριση, αλλά στο 79’ είδαν τον Κέιχιλ από κοντά να παίρνει την κόντρα και να κάνει το 0-2. Τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους «μπλε» και στο 86’ ο Γουίλιαν διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.  Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την Τσέλσι να στέλνει (τουλάχιστον για την ώρα) στους 7 βαθμούς την διαφορά από την δεύτερη Τότεναμ, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου!

Φωτογραφία του χρήστη Premier League.

Φωτογραφία του χρήστη Premier League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Χόλγκεϊτ, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς, Μπέινς, Γκιγιέ Ντέιβις, Βαλέντσια (72’ Κονέ), Κάλβερτ-Λιούιν (72’ Μιραλάς), Μπάρκλεϊ, Λουκάκου

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ (82’ Άκε), Κέιχιλ, Καντέ, Μάτιτς, Μόουζες, Μάρκος Αλόνσο, Πέδρο (82’ Φάμπρεγας), Αζάρ (85’ Γουίλιαν), Κόστα