Σέντρα σήμερα στην 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ

Με το μεγάλο ντέρμπι, αλλά και την υποχρέωση κάποιας από τις επτά ομάδες της κορυφής να απουσιάζει, θα λάβει χώρα σήμερα, Σάββατο (29/4) η έναρξη της 35ης αγωνιστικής στη μεγάλη κατηγορία του «Νησιού».



Σέντρα σήμερα στην 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ

Τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια διεξάγονται αύριο, Κυριακή (30/4) με το λονδρέζικο ντέρμπι Τότεναμ-Άρσεναλ, αλλά και την κόντρα του «Γκούντισον Παρκ» ανάμεσα σε Έβερτον και Τσέλσι να ξεχωρίζουν.

Από τους αγώνες του Σαββάτου, αμφίρροπη προδιαγράφεται η μάχη του «Χόθορνς» ανάμεσα σε Γουέστ Μπρομ και Λέστερ, ενώ την ύστατη προσπάθεια για την παραμονή τους στην κατηγορία θα κάνουν οι Κρίσταλ Πάλας με την Μπέρνλι που αγωνίζονται μεταξύ τους, όπως και η Χαλ που φιλοξενείται από τη Σαουθάμπτον.

Γουέστ Μπρομ-Λέστερ: Το ισχυρό κίνητρο βρίσκεται στην πλευρά των περυσινών πρωταθλητών Αγγλίας, μιας και οι «αλεπούδες» με νίκη θα επισφραγίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία στο γνώριμο για τον προπονητή τους, Κρεγκ Σέικσπιρ, γήπεδο αυτό, ο οποίος θήτευσε για πάνω από μία δεκαετία (παίκτης και προπονητής μικρών τμημάτων/υπηρεσιακός) στη Γουέστ Μπρομ. Όσον αφορά τους «μπάγκις», μοναδικός στόχος τους αποτελεί η διατήρηση της 8ης θέσης, η οποία και θα προσδώσει έναν όμορφο επίλογο σε μία ομολογουμένως πολύ καλή σεζόν για το σύνολο του Τόνι Πιούλις.

Σαουθάμπτον-Χαλ: Και στο παιχνίδι αυτό εκείνοι που «καίγονται» για βαθμούς είναι οι φιλοξενούμενοι που βρίσκονται στο συν δύο από τη σωτηρία και τη 18η Σουόνσι. Με το Μάρκο Σίλβα στον πάγκο, οι «τίγρεις» ναι μεν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο, ωστόσο, δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τον κακό τους εαυτό μακριά από την έδρα τους, όπου μετρούν μόλις μία νίκη (με τη Σουόνσι στη δεύτερη αγωνιστική) στη σεζόν. Οι «Άγιοι» από τη μεριά τους δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό στόχο, παρά μόνο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία, στην 9η θέση της οποίας φιγουράρουν.

Στόουκ-Γουέστ Χαμ: Να γράψει ιστορία δήλωσε πως θέλει ο προπονητής της Στόουκ, Μαρκ Χιουζ, τερματίζοντας για τέταρτη διαδοχική χρονιά στην πρώτη δεκάδα της Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που οι «πότερς» δεν έχουν επαναλάβει ποτέ στην ιστορία τους, και αυτό θα αποτελεί και το κίνητρό τους για νίκη απέναντι στους Λονδρέζους. Τα «σφυριά» με νίκη, πέραν του ότι προσπερνούν τη σημερινή τους αντίπαλο, ξεμπερδεύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα σενάρια που τους εμπλέκουν με πιθανό υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ.

Σάντερλαντ-Μπόρνμουθ: Η ήττα των «μαυρόγατων» από τη Μίντλεσμπρο (1-0) την περασμένη αγωνιστική ουσιαστικά την καταδίκασε με την «ποινή» του υποβιβασμού στην Τσάμπιονσιπ, όμως, μέχρι να επέλθει και το τυπικό σκέλος, το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες, οφείλει να παλεύει για το τρίποντο της νίκης. Τα «κεράσια» από την άλλη, απέχουν 7 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και με τους τρεις βαθμούς σήμερα θα ανανεώσουν, κατά τα φαινόμενα, για άλλη μία χρονιά τη συμμετοχή τους στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κρίσταλ Πάλας-Μπέρνλι: Με τον Σαμ Άλαρνταϊς στον πάγκο έχει αλλάξει άρδην η εικόνα της Πάλας και οι νίκες με Άρσεναλ και Λίβερπουλ ήταν το «κερασάκι στην τούρτα». Εφόσον οι «αετοί» κερδίσουν και την Μπέρνλι, έχουν σχεδόν σφραγίσει την παραμονή τους. Μεγαλύτερη είναι η βαθμολογική, αλλά και... ψυχολογική ανάγκη για τους φιλοξενούμενους «κλάρετς», οι οποίοι βρίσκονται στο μείον 5 από τη «διακεκαυμένη» ζώνη μην έχοντας σταυρώσει ούτε μία νίκη μακριά από το «Τερφ Μουρ».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Σάββατο, 29/4

17:00 Γουέστ Μπρομ-Λέστερ

17:00 Σαουθάμπτον-Χαλ

17:00 Στόουκ-Γουέστ Χαμ

17:00 Σάντερλαντ-Μπόρνμουθ

19:30 Κρίσταλ Πάλας-Μπέρνλι

Κυριακή, 30/4

14:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σουόνσι

16:05 Έβερτον-Τσέλσι

16:05 Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Σίτι

18:30 Τότεναμ-Άρσεναλ

Δευτέρα, 1/5

22:00 Γουότφορντ-Λίβερπουλ