Πήρε το «Χ» και πάει για ρεκόρ ο Μουρίνιο!

Μπορεί η Γιουνάιτεντ να κράτησε με.. νύχια και με δόντια την ισοπαλία στην έδρα της συμπολίτισσας Σίτι, με τον τρόπο όμως αυτό, ο Ζοσέ Μουρίνιο «έπιασε» μια μεγάλη επίδοση του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ, η οποία είχε να καταγραφεί από τη σεζόν 2010-2011, και εφόσον μάλιστα, δεν χάσει από τη Σουόνσι την Κυριακή (30/4), θα την καταρρίψει!



Πήρε το «Χ» και πάει για ρεκόρ ο Μουρίνιο!

Συγκεκριμένα, με τη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο «Έτιχαντ» οι «κόκκινοι διάβολοι» ισοφάρισαν το δικό τους προ εξαετίας ρεκόρ, όταν τη χρονιά εκείνη με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο σημείωσαν στο ημερολόγιό τους για το εγχώριο πρωτάθλημα 24 διαδοχικούς αγώνες δίχως ήττα, και ειδικότερα, από την πρεμιέρα κόντρα στη Νιουκάστλ (3-0 εντός) στις 16 Αυγούστου 2010 έως την 1η Φεβρουαρίου 2011 με την Άστον Βίλα (3-1) εντός.

Το σερί εκείνο είχε σταματήσει στο «Μολινό», όταν η πρωταθλήτρια Αγγλίας και δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 2011, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γνώρισε την πρώτη από τις τέσσερις συνολικά ήττες της εκείνης της αγωνιστικής περιόδου στην Πρέμιερ με αντίπαλο τη γηπεδούχο Γουλβς στις 5 Φεβρουαρίου 2011 (σκορ 2-1, οι υπόλοιπες τρεις ήττες ήταν με χρονική σειρά από τις Τσέλσι, Λίβερπουλ και Άρσεναλ, όλες εκτός έδρας).

Ναι μεν λοιπόν, η Γιουνάιτεντ βρίσκεται μακριά από το φετινό πρωτάθλημα και διεκδικεί αντί του πιο... λαμπερού Τσάμπιονς Λιγκ το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό Κύπελλο (Γιουρόπα), από τη στιγμή δε που δεν θα ηττηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο «Ολντ Τράφορντ» από τους «κύκνους», οι οποίοι μάχονται για την παραμονή τους, ο Πορτογάλος κόουτς της ομάδας θα έχει κατορθώσει να διατηρήσει το σύνολό του αήττητο σε 25 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος ξεπερνώντας τα 24 της τρέχουσας σεζόν, όπως και τα ισάριθμα εκείνης του 2010-2011.

Με αυτόν τον τρόπο, ο «Special One» θα δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ, αφετηρία του οποίου ήταν το εντός έδρας 0-0 με την Μπέρνλι (29 Οκτωβρίου 2016) που είχε ακολουθήσει τη συντριβή στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την Τσέλσι με σκορ 4-0 (23 Οκτωβρίου).