Την κλήση στην Εθνική Γαλλίας «κυνηγάει» ο Ντουκουρέ

Την επιθυμία του να χριστεί διεθνής με τους «τρικολόρ» εξέφρασε ο μέσος της Γουότφορντ, Αμπντουλαΐγ Ντουκουρέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου του.



Την κλήση στην Εθνική Γαλλίας «κυνηγάει» ο Ντουκουρέ

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε στις αρχές του 2015 από τη γαλλική Ρεν και έπειτα από τον εξάμηνο δανεισμό του στην ισπανική Γρανάδα, διέβη το περασμένο καλοκαίρι το... κατώφλι του «Βικάρατζ Ρόουντ», ενώ καθιερώθηκε ως βασική μονάδα στο σύνολο του Βάλτερ Ματσάρι μόλις πριν λίγους μήνες.

Παρ’ όλα αυτά, ο διεθνής με όλα σχεδόν τα χαμηλότερα κλιμάκια (από Κ17 έως Κ21) της Γαλλίας χαφ, θεωρεί ότι οι «σφήκες» μπορούν να του δώσουν το «εισιτήριο» για μία θέση στην Ανδρών της χώρας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

«Έχω παίξει με τους Πογκμπά, Κοντογκμπιά, Σανόγκο και Βαράν στις μικρές Εθνικές της Γαλλίας. Ο Πογκμπά είναι ακόμη φίλος μου, μιλάμε ακόμη στο τηλέφωνο και μάλιστα, μου έδωσε και τη φανέλα του, όταν πήγαμε να παίξουμε στο Μάντσεστερ, είναι ωραίος τύπος, ενώ επαφές έχω και με τον Κοντογκμπιά. Ήταν μία πολύ καλή γενιά, η οποία με βοήθησε πολύ στη βελτίωσή μου. Πιστεύω ότι αν κάνω μία καλή σεζόν στη Γουότφορντ, τότε θα μου δοθεί η ευκαιρία να κληθώ στην Εθνική Ανδρών της Γαλλίας», δήλωσε ο παίκτης.

Παράλληλα, ο Ντουκουρέ αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, το πόσο ευτυχισμένο τον κάνει που έχει τη δυνατότητα να ενισχύει οικονομικά τους συγγενείς του που βρίσκονται στην Αφρική (κατάγεται από το Μάλι), λέγοντας:

«Στέλνω χρήματα στους θείους μου. Έχω πολλούς συγγενείς στην Αφρική και είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι σε θέση να τους βοηθήσω, όταν χρειάζονται φάρμακα ή νοσηλεία . Είμαστε ποδοσφαιριστές και βγάζουμε πολλά λεφτά, οπότε είναι καλό να μπορείς να βοηθάς. Η οικογένεια είναι, για μένα, πολύ σημαντική».