Πολύ κακό για το τίποτα...

Ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0) ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Σίτι και Γιουνάιτεντ στο «Etihad» με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν (καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα οι γηπεδούχοι), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ευνοηθούν όλες οι άλλες πλην των δύο...



Πολύ κακό για το τίποτα...

Στην βαθμολογία: 3. Λίβερπουλ 66β. (34 παιχνίδια), 4. Μάντσεστερ Σίτι 65β. (33 παιχνίδια), 5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 64β. (33 παιχνίδια), 6. Άρσεναλ 60β. (32 παιχνίδια)

Η απουσία του Πολ Πογκμπά έδωσε τη δυνατότητα στην Μάντσεστερ Σίτι να κινηθεί αρκετά στον χώρο του κέντρου και να προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι από εκεί, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειχνε διαβασμένη στο να διαχειριστεί αυτές τις καταστάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να αναλωθούν σε προσπάθειες δημιουργίας παιχνιδιού από εκεί, που ωστόσο δεν τελεσφορούσαν.

Στην πρώτη πολύ καλή στιγμή του ματς, από την οποία κάλλιστα θα μπορούσε να έχει προέλθει το 1-0, η μπάλα έφυγε από τον άξονα για τα πόδια του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο πλάι, εκείνος σέντραρε χαμηλά για τον Σέρχιο Αγουέρο και ο τελευταίος σε μία θέση που συνήθης δεν αστοχεί... κατάφερε να στείλει την μπάλα στο δοκάρι και εκτός εστίας. Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την παθητική τους στάση, κάτι που φαινόταν και από τις επαφές που είχαν με την μπάλα, ωστόσο δεν έδειχναν να απειλούνται. Στο άλλο μισό, ο Μάρκους Ράσφορντ είχε ήδη ξεκινήσει να ταλαιπωρεί τον Νίκολας Οταμέντι, που πιο αργός βρισκόταν συνέχεια πίσω από το νεαρό, γλιτώνοντας μάλιστα μια πολύ γρήγορη κίτρινη κάρτα, με τον διαιτητή να έχει σαφή διάθεση να αφήσει το παιχνίδι να παιχτεί σκληρά και χωρίς πολλές διακοπές.

Με τα πολλά το ματς έφτασε στο 26’, χρονικό σημείο στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν 2-1 σουτ, με το μοναδικό της Γιουνάιτεντ να προέρχεται από τρομερή γκέλα του Κλαούντιο Μπράβο, που πάσαρε στον Ράσφορντ μόνο και μόνο για να κλειστεί γρήγορα εκείνος και να σουτάρει στους αμυνόμενους. Ο αγώνας συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό πάνω-κάτω, για να ακολουθήσει μια καλή στιγμή με τον Αγουέρο, που είδε τον Νταβίδ Ντε Χέα να ίπταται και να μπλοκάρει -έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κόρνερ από τέτοιες φάσεις- στο 33’. Ένα λεπτό αργότερα ο Αργεντινός επέστρεψε σουτάροντας στην εξέδρα.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την δεύτερη κλασσική ευκαιρία της Γιουνάιτεντ, με τον εξαιρετικό καί φέτος Άντερ Ερέρα να μην μπορεί να συγχρονιστεί καλά στην εξαίσια μπαλιά του Ράσφορντ με αποτέλεσμα να στείλει άουτ την κεφαλιά που έπιασε ανενόχλητος στην αντίπαλη περιοχή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους «πολίτες» να έχουν ακούσει το Pep Talk τους και να παρουσιάζουν ένα πιο ορεξάτο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να είναι εκείνοι που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στα πρώτα λεπτά. Σε κάποια φάση οι γηπεδούχοι είχαν φτάσει να έχουν επιχειρήσει περίπου 15 φορές να απειλήσουν τον Ντε Χέα που παρέμενε ψύχραιμος, την ώρα που η Γιουνάιτεντ μετρούσε ευκαιρίες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι ενδεικτικό πως ο Αγουέρο έφτασε τα επτά σουτ απέναντι στον Ισπανό πορτέρο, γενόμενος έτσι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην σεζόν που σπάει το ρεκόρ με τα περισσότερα σουτ που έχει δεχθεί η ομάδα του Μουρίνιο από έναν παίκτη σε ένα ματς.

Το παιχνίδι... νέκρωσε στη συνέχεια, για να πάρει ζωή με την αποβολή του Μαρούαν Φελαϊνί που πήγε να κάνει τσαμπουκά στον Αγουέρο μέτωπο με μέτωπο, αλλά και με το γκολ οφσάιντ -που καλώς δεν μέτρησε- του Γκαμπριέλ Ζεσούς. Τέλος μπήκε στο 90+6’ με τον Αγουέρο να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 1-0, επιβεβαιώνοντας πως ναι μεν είχε διάθεση, αλλά και πως δεν ήταν στην καλύτερή του ημέρα.

Τραυματίας αποχώρησε ο Μπράβο προς το τέλος, «τραβώντας» τη γάμπα του ενώ πήγαινε να γεμίσει την μπάλα.

Συνοπτικά το παιχνίδι δεν ήταν άσχημο, είχε αρκετές ευκαιρίες ανά διαστήματα ενώ έχανε πολύ τον ρυθμό του σε κάποια άλλα, με την Σίτι να είναι καλύτερη στα σημεία αλλά να αποδεικνύεται πολύ αναποτελεσματική στα όποια κενά δημιούργησε. Από την άλλη, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ και οι... ουδέτεροι, μπορεί να μην λένε τα καλύτερα για την πρώτη σεζόν του Πογκμπά στο Νησί, ωστόσο με τον Γάλλο στο αποψινό τους σχήμα, σε συνεργασία με τον Ράσφορντ που δεν άφηνε σε ησυχία κανέναν με τα τρεξίματά του, ίσως και να είχαν αποδράσει με ένα μεγάλο διπλό. Πάντως οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν  μπορούν να έχουν παράπονα από ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησαν ιδιαιτέρως επιθετικά...

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο (79’ Καμπαγιέρο), Σαμπαλέτα, Κομπανί, Οταμέντι, Κολάροφ, Τουρέ, Φερναντίνιο, Στέρλινγκ (86’ Ζέσους), Σανέ (80’ Νάβας), Ντε Μπρόινε, Αγουέρο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπλιντ, Νταρμιάν, Ερέρα, Κάρικ, Φελαϊνί, Μχιταριάν (86’ Φοσού-Μενσά), Ράσφορντ (90’ Γιανγκ), Μαρσιάλ (80’ Λίνγκαρντ)