Τσεχ: «Αξίζαμε την τύχη με το μέρος μας»

Στο ότι βάσει απόδοσης, η ομάδα του δικαιούνταν να ευνοηθεί και λίγο από την εύνοια της τύχης, σχολίασε ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Πετρ Τσεχ, ύστερα από τη χθεσινή (26/4) εντός έδρας νίκη επί της Λέστερ.



Τσεχ: «Αξίζαμε την τύχη με το μέρος μας»

Ο Τσέχος γκολκίπερ αναφέρθηκε φυσικά, στο μοναδικό γκολ της συνάντησης που έκρινε και το παιχνίδι, και ειδικότερα, στο σουτ του Μονρεάλ που κόντραρε στον αντίπαλο αμυντικό (Ρόμπερτ Χουτ) και κατέληξε στα δίχτυα των «αλεπούδων» στο 86ο λεπτό του ματς.

«Ορισμένες φορές χρειάζεται να είσαι υπομονετικός στο παιχνίδι. Μπορεί να σκοράραμε πολύ αργά το τέρμα μας, μα εκείνο... ερχόταν! Ερχόμασταν όλο και πιο κοντά στην επίτευξή του, η άλλη ομάδα αμυνόταν καλά, όμως στο τέλος ήρθε η κόντρα αυτή, την οποία αισθάνομαι ότι αξίζαμε. Αξίζαμε να έχουμε και λίγο την τύχη με εμάς για τον τρόπο που πιέζαμε», σχολίασε ο 34χρονος πορτιέρε.

Με τη νίκη αυτή, οι «κανονιέρηδες» πλησίασαν ακόμη περισσότερο την τετράδα της κορυφής, τη στιγμή που την Κυριακή (30/4) θα αγωνιστούν στο μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ, γεγονότα σχετικά με τα οποία, ο Τσεχ τοποθετήθηκε ως εξής:

«Έχουμε δύο παιχνίδια λιγότερα από τη Λίβερπουλ και εφόσον τα κερδίσουμε, τότε την πιάνουμε στην βαθμολογία και θα είμαστε κοντά στο στόχο της πρώτης τετράδας. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνεχόμενες νίκες. Μπορεί να χαρήκαμε τώρα με τη Λέστερ, όμως δεν έχουμε πολύ καιρό να μείνουμε σε αυτή τη νίκη, γιατί πρέπει να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι με την Τότεναμ. Προφανώς, ο αγώνας αυτός είναι τεράστιας σημασίας και για τις δύο ομάδες».