Κι ας ειν' και ρώγες...

Η Τότεναμ εξακολουθεί να πιέζει την Τσέλσι στην μάχη για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ, μαζεύοντας ακόμη ένα τρίποντο (1-0) κατά την... διαδικασία, αυτή τη φορά στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Κρίσταλ Πάλας, απέναντι στην οποία δυσκολεύτηκε πάρα πολύ.



Κι ας ειν' και ρώγες...
Στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί πως ότι και να μάζεψε ήταν... ρόγες, ωστόσο την δουλειά της την κάνει και την κάνει καλά ακόμη και σε μια όχι τόσο καλή ημέρα.
 
Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο παρουσιάστηκε αρκετά μαζεμένη απέναντι στους «αετούς» που με την έλευση του Σαμ Άλαρνταϊς έχουν αλλάξει πρόσωπο και έχουν κάνει ζημιά τόσο σε Άρσεναλ όσο και πολύ πιο πρόσφατα σε Λίβερπουλ. Αυτό, σε συνδυασμό με το καλό πλάνο των διαβασμένων γηπεδούχων, δεν της επέτρεψε να κάνει γρήγορες ευκαιρίες, που δεν ήρθαν ούτε με την πάροδο του χρόνου. Μάλιστα ήταν η Πάλας που ουσιαστικά απείλησε πρώτη, σε ένα ημίχρονο που ίσως δεν έπρεπε να ολοκληρώσει ο κακός Βίκτορ Γουανιάμα. Ο συνήθως... άρτια κουρδισμένος αμυντικός χαφ έμοιαζε έξω από τα νερά του και πολύ γρήγορα πήρε κίτρινη κάρτα για άσχημο μαρκάρισμα, αλλά γλίτωσε εκείνη για μαρκάρισμα-ράγκμπι στον Άντρος Τάουνσεντ που θα του έδειχνε από νωρίς τον δρόμο για τα αποδυτήρια.
 
Έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα μαζί με τόσα άλλα, ο «Πότσε» τον έβγαλε εκτός ματς και βγάζοντας και τον Μουσά Ντεμπελέ πέρασε στις θέσεις τους τούς Σον Χέουνγκ-Μιν και Μουσά Σισοκό. Σιγά-σιγά το σύνολό του άρχισε να αποκτά πνοή και έφτασε και σε καλές στιγμές, μόνο και μόνο -όμως- για να δει το σκορ να μην ανοίγει. Κι αφού δεν τα κατάφερε ούτε ο Ντέλε Άλι υπό μεγάλη πίεση και κάτω από δύσκολες προϋποθέσεις, τη λύση έδωσε ο Κρίστιαν Έρικσεν. Και φυσικά πως αλλιώς; Από ένα μακρινό και εξαιρετικά «τοποθετημένο» σουτ!
 
Το χτύπημα του Δανού δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Χένεσι (78') και ολοκλήρωσε ένα δύσκολο βράδυ για τον σύλλογο του Νότιου Λονδίνου, που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει τον αγώνα και να προχωρήσει μπροστά...