Τη «βούλιαξε» και ελπίζει...

Ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ βρίσκεται πλέον η Σάντερλαντ, μετά τη νέα ήττα με 1-0 από τη Μίντλεσμπρο στο «Ρίβερσαϊντ». Νίκη-ανάσα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μείωσαν την απόσταση από τη σωτηρία στους έξι βαθμούς. Πρώτο «τρίποντο» για τη «Μπόρο» με τον Στιβ Άγκνιου στον πάγκο.  



Τη «βούλιαξε» και ελπίζει...

Το ματς κρίθηκε πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό, όταν ο Μάαρτεν Ντε Ρουν πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Ο 26χρονος Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε την πολύ ωραία μακρινή μεταβίβαση από τον παρτενέρ του στα χαφ σήμερα Άνταμ Κλέιτον και αφού κοντρόλαρε όμορφα με το στήθος, με κοντινή προβολή πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Πίκφορντ για το 1-0.

Η επόμενη σημαντική ευκαιρία του ματς ανήκε και πάλι στη Μίντλεσμπρο, με τον Ντάουνινγκ να κερδίζει τη μπάλα μετά από λάθος του Ντενάιερ στο 20ό λεπτό, όμως στο τετ α τετ με τον Πίκφορντ πλάσαρε πάνω στον Άγγλο τερματοφύλακα.

Η μοναδική σημαντική φάση της Σάντερλαντ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 35’, όταν ο Εντόνγκ έπιασε δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα, όμως ο Γκιούζαν ήταν σε ετοιμότητα.

Στη δεύτερη πράξη του ματς η Σάντερλαντ είχε τη διάθεση να επιτεθεί, πέρασε στο παιχνίδι τον Μπορίνι, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Με όπλο - όπως συνήθως - την καλή της ανασταλτική λειτουργία, η Μίντλεσμπρο κράτησε το αποτέλεσμα, απέναντι στις «μαυρόγατες» του Ντέιβιντ Μόγιες που δείχνουν ολοένα και περισσότερο να μην έχουν αυτό που χρειάζεται για να παραμείνουν στην Πρέμιερ Λιγκ...

Με το «τρίποντο» αυτό, οι παίκτες του Στιβ Άγκνιου έφτασαν τους 27 βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά από τη Χαλ και την προνομιούχο 17η θέση στους έξι. Αντίθετα, η Σάντερλαντ παρέμεινε στους 21, έχοντας όμως και παιχνίδι λιγότερο από τη σημερινή αντίπαλο.

Στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης, οι οπαδοί της Μίντλεσμπρο απέδωσαν φόρο τιμής σε έναν δικό τους άνθρωπο, τον Ούγκο Εχιόγκου, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα της «Μπόρο» από το 2000 ως το 2007.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίντλεσμπρο: Γκιούζαν, Τσέιμπερς, Αγιάλα (54’ Φάμπιο), Γκίμπσον, Φρεντ, Φόρσο, Κλέιτον, Ντε Ρουν, Ντάουνινγκ, Στουάνι, Νεγρέδο (75’ Γκεστέντ)

Σάντερλαντ: Πίκφορντ, Τζόουνς, Μανκίγιο, Ντενάιερ, Ο’ Σέι, Γκίμπσον (65’ Μπορίνι), Κάτερμολ (85’ Ρόντγουελ), Εντόνγκ, Χαζρί (77’ Γιανουζάι), Ανιτσέμπε, Ντεφό