Μπάρτον: «Είμαι εθισμένος στον τζόγο, η FA με ωθεί σε απόσυρση»

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του, ο Τζόι Μπάρτον τοποθετήθηκε για την 18μηνη τιμωρία που του επιβλήθηκε από την FA και παραδέχτηκε ανοικτά τον εθισμό του στον τζόγο, κατηγορώντας την ομοσπονδία πως βρίσκεται σε εξάρτηση με στοιχηματικές εταιρίες και τον ωθεί σε πρόωρη αποχώρηση από τα γήπεδα.



Μπάρτον: «Είμαι εθισμένος στον τζόγο, η FA με ωθεί σε απόσυρση»

Ο έμπειρος μέσος τόνισε πως κατά τη γνώμη του η FA εξάντλησε την αυστηρότητάς της με την ποινή που του επέβαλε. Παράλληλα αποκάλυψε πως μετά από συνεννόηση με τους δικηγόρους του θα ασκήσει έφεση ζητώντας την μείωση της τιμωρίας, ενώ ξεκαθάρισε πως ουδέποτε συμμετείχε σε στημένο ματς, καθώς τα πονταρίσματά του δεν αφορούσαν αγώνες στους οποίους είχε συμμετοχή.

«Δέχομαι πως παραβίασα τους κανονισμούς αλλά πιστεύω πως η ποινή που μου επιβλήθηκε ήταν βαρύτερη απ’ ότι συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις και με οδηγεί σε πρόωρη αποχώρηση. Προσπαθώ να καταπολεμήσω τον εθισμό μου στον τζόγο και έχω ήδη παραδώσει ήδη μια ιατρική αναφορά στην FA για το πρόβλημά μου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μπάρτον στην επίσημη τοποθέτησή του.