Ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ η Νιούκαστλ!

Το πάρτι... δεν σταματά απόψε στο Νιούκαστλ! Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από έναν χρόνο απουσίας, αφού επιβλήθηκε 4-1 της Πρέστον στο «St. James' Park», εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, όπου θ' ακολουθήσει την πρωτοπόρο, Μπράιτον.  



Ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ η Νιούκαστλ!

Το «St.James' Park» ταρακουνήθηκε για πρώτη φορά στο 7ο λεπτό, όταν ο Αγιόθε Πέρεθ από εκτέλεση κόρνερ κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για να ξεσηκώσει τους 50.000 φίλους της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ!

Η Πρέστον χάλασε το... πάρτι προσωρινά, αλλά πολύ γρήγορα, όταν με τον τρόπο που προσπάθησε απόψε να κάνει ζημιά στις «καρακάξες», στις αντεπιθέσεις, με τον Χάγκιλ να γίνεται αποδέκτης της μπαλιάς του Τομ Μπαρκούιζεν και να ισοφαρίζει στο 14' για το 1-1.

Ο Ράφα Μπενίτεθ έβλεπε πως οι αντίπαλοι παρουσίαζαν 11 κορμιά πίσω από τη μπάλα προσπαθώντας να αμυνθούν και οι στημένες φάσεις ήταν ό,τι πιο κοντινό σε προσπάθεια απειλής της εστίας τους, κάτι που προβλημάτιζε τον Ισπανό. Ωστόσο, πριν από την ανάπαυλα κι ενώ ο ρυθμός έδειχνε να πέφτει, ο Κριστιάν Ατσού κατάφερε να σκοράρει από σέντρα του Μίτροβιτς για να βάλει ξανά μπροστά τη Νιούκαστλ.

Οι φιλοξενούμενοι περιόρισαν κάπως την προσήλωσή τους στα αμυντικά τους καθήκοντα στην επανάληψη και προσπάθησαν να παίξουν στα ίσια για να χαλάσουν τη γιορτή της Νιούκαστλ. Τα πάντα όμως τελείωσαν στο 65' με την ανατροπή της αριθμητικής ισορροπίας και με τις «καρακάξες» να δίνουν πανηγυρικό τόνο στη βραδιά ώστε να χαρούν παρέα με τους οπαδούς τους, την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Γκάλαχερ στο 64' έκανε χέρι στην περιοχή, άφησε την Πρέστον με δέκα παίκτες και ο Ρίτσι από την άσπρη βούλα έγραψε το 3-1, για να έρθει και τέταρτο γκολ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αγιόθε Πέρεθ δύο λεπτά αργότερα!

Όλα στο «St. James' Park» θύμιζαν πλέον μια μεγάλη γιορτή και άπαντες περίμεναν ως το σφύριγμα της λήξης που επιβεβαίωσε την επαναφορά της Νιούκαστλ στο κορυφαίο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου.