Τσέλσι, η ομάδα των τελικών... (vids)

Περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα έχει καταφέρει να βρεθεί στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας η Τσέλσι μέσα στον 21ο αιώνα, έπειτα και από την πρόκριση εις βάρος της Τότεναμ, το απόγευμα του Σαββάτου.  



Τσέλσι, η ομάδα των τελικών... (vids)

Οι «μπλε», ήταν απόλυτα αποτελεσματικοί στο «Γουέμπλεϊ», στο λονδρέζικο ντέρμπι που έκρινε τον έναν εκ των δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Αγγλίας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Με μόλις πέντε σουτ στην αντίπαλη εστία, νίκησαν τέσσερις φορές τον Ούγκο Γιορίς για να βρεθούν για 7η φορά στον μεγάλο τελικό, από το 2000 κι έπειτα!

Μάλιστα, οι Λονδρέζοι, έγιναν η τελευταία ομάδα που πήρε το Κύπελλο στο παλιό «Γουέμπλεϊ» και η πρώτη που το πήρε μετά την ανακατασκευή του εντυπωσιακού γηπέδου.

Η Τσέλσι έχει διεκδικήσει περισσότερες φορές από κάθε άλλον σύλλογο το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού μέσα στον 21ο αιώνα, έχοντας χάσει μονάχα μια φορά τον τίτλο και μετρώντας έξι κατακτήσεις σε αυτό το διάστημα.

Η αρχή έγινε το 2000 όταν η επιτυχία ήρθε εις βάρος της Άστον Βίλα (1-0), ενώ, δυο χρόνια μετά, οι «μπλε» έμειναν το μετάλλιο του ηττημένου όταν η Άρσεναλ επικράτησε 2-1 στο Millennium του Κάρντιφ.

Με την επιστροφή στο νέο «Γουέμπλεϊ», μόλις άνοιξε ξανά τις πύλες του, το 2007, η Τσέλσι πήρε το τρόπαιο με νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 2-1 και ακολούθησαν τελικοί με τις Έβερτον (το 2009, 2-1 για τους Λονδρέζους), Πόρτσμουθ (1-0, 2010) και Λίβερπουλ (2-1, 2012), για να επανέλθουν οι «μπλε» στον τελικό έπειτα από πέντε χρόνια.