Βρήκε τον τρόπο με δύο γκολάρες!

Εκεί που η Τότεναμ πίεζε όλο και περισσότερο τούτη τη φορά να ολοκληρώσει την ανατροπή, η Τσέλσι βρήκε τον τρόπο να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με δύο γκολ-ποιήματα, ένα του Εντέν Αζάρ και ένα του Νεμάνια Μάτιτς, που διαμόρφωσαν το τελικό 4-2 στο «Γουέμπλεϊ».



Βρήκε τον τρόπο με δύο γκολάρες!

Αν κανείς δει μόνο το σκορ θα θεωρήσει εύκολα πως οι «μπλε» είχαν ένα ως επί το πλείστον ξεκούραστο απόγευμα, όμως το αυτό δεν ισχύει. Οι Spurs είχαν βρεθεί δύο φορές πίσω και κατάφεραν σε ισάριθμες περιπτώσεις να μπουν και πάλι στο ματς, και έδειχναν εκείνοι που είχαν τις καλύτερες πιθανότητες για την πρόκριση.

Όμως ο Αντόνιο Κόντε αποφάσισε να περάσει στο χορτάρι τον Αζάρ, που ήταν κακός κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Άντερ Ερέρα, και ο Βέλγος τον δικαίωσε 15 λεπτά αργότερα (75') διαμορφώνοντας το 3-2 βρίσκοντας τον διάδρομο ενώ έπεφταν πάνω του τρεις και η περιοχή ήταν γεμάτη, γεγονός-απαρχή για το τελικό 4-2, που σημειώθηκε από φανταστικό σουτ του Μάτιτς λίγο αργότερα.

 

 

Για να φτάσει σε εκείνο το σημείο ο ημιτελικός είχαν προηγηθεί ακόμη τέσσερα τέρματα, μοιρασμένα για τις δύο πλευρές, με την Τσέλσι να παίρνει κεφάλι πολύ νωρίς χάρη σε απευθείας φάουλ του Γουίλιαν (4'). Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Βραζιλιάνου στο ματς, ο οποίος λίγο μετά την ιδανική κεφαλιά του Χάρι Κέιν για το 1-1 από σέντρα του Κρίστιαν Έρικσεν (18'), αξιοποίησε το πέναλτι που δικαίως κέρδισε ο Μόζες από τον Σον Χέουνγκ-Μιν (43').

Το φάουλ του Γουίλιαν:

 

 

 

Η ισοφάριση του Κέιν

:

Έτσι μετά τον πρώτο συναρπαστικό ημιτελικό αναμένεται εκείνος ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή (23/4).