Μάχες σωτηρίας στην 34η στροφή της Πρέμιερ Λιγκ (preview)

Μόλις τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Σαββάτου (22/4) για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, με τα βλέμματα όλων να πέφτουν στις προσπάθειες που θα καταβάλουν οι ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα για συλλογή βαθμών που θα τους βοηθήσουν στην αποφυγή του υποβιβασμού.



Μάχες σωτηρίας στην 34η στροφή της Πρέμιερ Λιγκ (preview)

Μπόρνμουθ-Μίντλεσμπρο

Στο «Βιτάλιτι Στέιντιουμ» οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα σωτηρίας επιστρέφοντας στις νίκες έπειτα από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες στα τελευταία παιχνίδια. Και μπορεί τα «κεράσια» να βρίσκονται επτά βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά πολύ δυσμενέστερη μπορεί να χαρακτηριστεί η θέση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι βρίσκονται στη 19η θέση με έξι βαθμούς κάτω από την «κόκκινη γραμμή», γεγονός που δίνει χαρακτήρα τελικού στη σημερινή μάχη.

Για την ομάδα του Έντι Χάου επιστρέφει ο Νταν Γκόσλινγκ ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο ενώ τη θέση του Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος χάνει ο υπόλοιπο της σεζόν, αναμένεται να πάρει ο Λέβις Κουκ.  Στην αντίπερα όχθη, διαθέσιμος είναι και πάλι ο Κάλουμ Τσάμπερς ο οποίος προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ενώ ελπίδες να αγωνιστούν συγκεντρώνουν και οι Φάμπιο και Ρούντι Γκεστέδε.

Χαλ-Γουότφορντ

Αναμέτρηση κομβικής σημασίας και για το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα, το οποίο βρίσκεται στην 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο μόλις βαθμούς πάνω από τη Σουόνσι. Αδιάφορο βαθμολογικά μπορεί να χαρακτηριστεί το παιχνίδι για την ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι, ο οποία έφτασε το στόχο των 40 βαθμών και πλέον κατεβαίνει απελευθερωμένη στις εναπομείνασες αναμετρήσεις.

Για τις «τίγρεις» ο Ντιομερσί Μποκανί αναμένεται να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα έπειτα από δύο μήνες ενώ υποψηφιότητα για τους πρώτους έντεκα θέτουν και οι Αμπέλ Ερνάντεζ και Αχμέντ Ελμοχαμάντι. Εκτός μάχης με πρόβλημα στη μέση έχει τεθεί ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Για τους φιλοξενούμενος επιστρέφει ο Μιγκέλ Μπρίτος που εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών.

Σουόνσι-Στόουκ

Παιχνίδι κομβικής σημασίας το σημερινό για την ομάδα του Πολ Κλέμεντ, η οποία χρειάζεται τους τρεις βαθμούς για να μπορέσω να ξεκολλήσει από ην ανεπιθύμητη 17η θέση. O 45χρονος τεχνικό θα ήθελε πολύ να συμπεριλάβει τον Φερνάντο Γιορέντε στη βασική ενδεκάδα, ωστόσο θα επανεκτιμηθεί την τελευταία στιγμή το στάδιο της φυσικής του κατάστασης το οποίο έχει επηρεαστεί από τους τραυματισμούς που έχουν ταλαιπωρήσει τον Ισπανό κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Ο Τζόρντα Αγιού θα είναι αυτό που θα αναλάβει το έργο του σκοραρίσματος σε περίπτωση που ο έμπειρος επιθετικός καθίσει τελικά στον πάγκο ενώ ο Μαρκ Χιούζ δείχνει να υπολογίζει στους Τζο Άλεν και Γκλεν Γουέλαν οι οποίοι προπονήθηκα καθ’ ολη τη διάρκεια της εβδομάδας και δήλωσαν παρών για το σημερινό παιχνίδι.

Γουέστ Χαμ-Έβερτον

Απαλλαγμένες από το βαθμολογική πίεση των υπολοίπων θα παραταχθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου οι Γουέστ Χαμ και Έβερτον. Ένα από τα πρόσωπα του αγώνα θα είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ρομέλου Λουκάκου (24 τέρματα), ο οποίος θα επιδιώξει να βρει δίχτυα για δέκατο συνεχόμενο παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς.

Για τους γηπεδούχους, απόντες θα είναι οι Άντι Κάρολ ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη βουβωνική χώρα αλλά και Σαμ Μπίραμ ο οποίος είναι τιμωρημένος για τις επόμενες δύο αγωνιστικές. Ο Ρόναλντ Κούμαν δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ένερ Βαλένσια, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα καθώς αγωνίζεται στα «ζαχαρωτά» ως δανεικός από τα «σφυριά».

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 22/4

17:00 Μπόρνμουθ-Μίντλεσμπρο

17:00 Χαλ-Γουότφορντ

17:00 Σουόνσι-Στόουκ

17:00 Γουέστ Χαμ-Έβερτον

Κυριακή 23/4

16:15 Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

18:30 Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας