Το προφίλ της Θέλτα

Με την Θέλτα για μια θέση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ θα «παλέψει» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Πρώτο ματς στην Ισπανία στις 4/5, μια εβδομάδα μετά ο επαναληπτικός στην Αγγλία.



Το προφίλ της Θέλτα

Το εμπόδιο της Θέλτα καλείται να ξεπεράσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε να βρεθεί στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στην Στοκχόλμη στις 24/5!

Για πρώτη φορά η ομάδα του Βίγκο φτάνει στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ αυτή θα είναι και η παρθενική αναμέτρηση της με τους «κόκκινους διαβόλους» στις διασυλλογικές διοργανώσεις. Αντίστοιχα, η Θέλτα θα γίνει η 10η ομάδα από την ιβηρική χώρα που θα αντιμετωπίσουν οι ¶γγλοι.

Παρά την μέτρια πορεία που διανύουν οι «Θέλτικος» φέτος στο ισπανικό πρωτάθλημα (10η μέχρι στιγμής, με 44 βαθμούς σε 32 αγώνες), εντούτοις η πορεία τους στο Γιουρόπα Λιγκ είναι αξιοθαύμαστη.

Ξεκινώντας την πορεία της από τους ομίλους, η Θέλτα πέρασε ως 2η, με 9 βαθμούς, πίσω από τον ¶γιαξ και μπροστά από τις Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκό, ενώ η παρουσία της στα νοκ-αουτ παιχνίδια ήταν ιδιαιτέρως σοβαρή. Για να φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης, απέκλεισε κατά σειρά τις Σαχτάρ Ντόνετσκ (0-1, 2-0), Κράσνονταρ (2-1, 2-0) και ως τελευταίο εμπόδιο την Γκενκ (3-2, 1-1).

Από το ρόστερ των Γαλιθιάνων ξεχωρίζει η μεσοεπιθετική της γραμμή, με παίκτες όπως οι Τζον Γκουιντέτι, Πιόνε Σίστο, Μαρσέλο Ντίας και Ιάγκο ¶σπας.