Μπράιτον, η 48η!

H Mπράιτον «σφράγισε» την παρουσία της στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ για την επόμενη χρονιά, καταφέρνοντας έτσι να γίνει η 48η συνολικά ομάδα που θα βρεθεί στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία από το 1992 και μετά...



Μπράιτον, η 48η!

Το όνομα της στην μακρά λίστα της Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να συμπεριλάβει πλέον (ή, τυπικά, από τον ερχόμενο Αύγουστο και την εκκίνηση της νέας περιόδου) η Μπράιτον, η οποία «κλείδωσε» την άνοδο της τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Τσάμπιονσιπ.

Αυτή θα είναι και η παρθενική  συμμετοχή των «γλάρων» στην μεγάλη κατηγορία επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ, απ’ το 1992 και μετά (τελευταία τους παρουσία γενικότερα στην πρώτη κατηγορία ήταν το μακρινό 1983), ενώ παράλληλα θα γίνουν η 48η ομάδα που θα δώσουν το παρόν σε αυτή.

Η πρόκληση φυσικά για την ομάδα του αγγλικού Νότου θα είναι μεγάλη από την ερχόμενη περίοδο, αφού σπανίως οι ομάδες που δίνουν για πρώτη φορά το παρόν στην Πρέμιερ Λιγκ καταφέρνουν να… παραμείνουν σε αυτήν με την πρώτη προσπάθεια, και το καλοκαίρι που πλήσιαζει θα είναι μια ακόμα πρόκληση, με σκοπό την καλύτερη κατά το δυνατόν ενίσχυση για τις απαιτήσεις που έχει για κάθε νεοφώτιστη ομάδα η κορυφαία κατηγορία.

Εξαιρώντας την Μπόρνμουθ, που «ανέβηκε» την περίοδο 2015/16 και κατάφερε να σωθεί σχετικά άνετα, η πλειοψηφία των ομάδων τα βρίσκει… σκούρα στην μεγάλη πρόκληση: Mπάρνσλεϊ (1996/97), Κάρντιφ (2012/13), Μπλάκπουλ (2010/11) αποτελούν μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις, τις οποίες θα έχει ως οδηγούς... αποφυγής η Μπράιτον!