League One: Στη γωνία η Τσάρλτον

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή για την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μπράιτον περιλαμβάνει το πρόγραμμα της League One, αφού θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Χάντερσφιλντ. Η Τσάρλτον θέλει να εκμεταλλευτεί κάποιο στραβοπάτημά της φιλοξενώντας τη Γουόλσολ. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Μπόρνμουθ απέναντι στη Χάρτλπουλ.



League One: Στη γωνία η Τσάρλτον

Χάντερσφιλντ – Μπράιτον

Μετά από δύο συνεχείς ήττες με το ίδιο σκορ στο πρωτάθλημα (1-0) η Χάντερσφιλντ επέστρεψε στις επιτυχίες και μάλιστα με τρόπο εμφατικό. Αρχικά νίκησε τη ΜΚ Ντονς εντός έδρας με 4-1 και έπειτα διέλυσε τη Μάκλσφιλντ με 6-0 για το Κύπελλο. Ο Λι Κλαρκ έχει οδηγήσει την ομάδα του έτσι δίκαια στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο Κύπελλο η πρωτοπόρος της κατηγορίας Μπράιτον πέρασε εύκολα με 4-0 το εμπόδιο της Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ, όμως στο πρωτάθλημα κάπου έχει κολλήσει, μιας και τρέχει ένα αρνητικό σερί μίας ήττας και δύο ισοπαλιών. Ακόμη κι έτσι όμως παραμένει μόνη πρώτη, τέσσερις βαθμούς μπροστά από τους διώκτες της, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα με 13 γκολ σε 18 αγώνες.
 

Τσάρλτον – Γουόλσολ

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα είναι αυτή τη στιγμή η Τσάρλτον παρά την ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής με τη Μπρίστολ Ρόβερς, μιας και είχαν προηγηθεί πέντε συνεχόμενες νίκες. Διαθέτει πολύ δυνατή επιθετική γραμμή και από τη δεύτερη θέση που βρίσκεται θα προσπαθήσει να συνεχίσει πίεση στην Μπράιτον.

Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η ουραγός του βαθμολογικού πίνακα Γουόλσολ. Μετράει μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια της και πώς να κάνει διαφορετικά, αφού έχει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα; Τα 17 γκολ σε 18 αγώνες δεν αρκούν ειδικά όταν αντιμετωπίζεις και αμυντικά προβλήματα. Γνώρισε και την ήττα αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Τορκί για να γίνει ακόμα πιο βαρύ το κλίμα.
 

Μπόρνμουθ – Χάρτλπουλ

Δεκαοχτώ μέρες μακριά από την αγωνιστική δράση βρίσκεται η 3η  στη βαθμολογία Μπόρνμουθ μετά τις συνεχείς αναβολές λόγω κακοκαιρίας. Διαθέτει πάντως την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Εντός έδρας ιδιαίτερα πυροβολεί κατά ριπάς ενώ δέχεται δύσκολα γκολ. Για αυτό και έχει την καλύτερη εντός έδρας συγκομιδή με 7 νίκες και μία ισοπαλία σε 9 αγώνες, ενώ έχει ηττηθεί μόλις μία φορά.

Ανάμεσα από τη ζώνη των πλέι-οφ και τη ζώνη του υποβιβασμού συνεχίζει να κινείται η Χάρτλπουλ που ομοίως έχει να αγωνιστεί από 23 Νοεμβρίου. Εκτός έδρας πάντως είναι ιδιαίτερα σφιχτή όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση, αφού σε 9 αγώνες της έχουν σημειωθεί συνολικά μόλις 13 γκολ.
 
 
Αναλυτικά οι αγώνες:
 

Όλνταμ – Σουίντον (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ)

Πιτέρμπορο – Ρότσντεϊλ 2-1
 

Καρλάιλ – Ντάγκεναμ

Κόλτσεστερ – Γέοβιλ

Μπόρνμουθ – Χάρτλπουλ

Νότς Κάουντι – ΜΚ Ντονς

Πλίμουθ – Έξετερ

Σαουθάμπτον – Μπρέντφορντ

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Μπρίστολ Ρόβερς

Τρανμίρ - Λέιτον Όριεντ

Χάντερσφιλντ – Μπράιτον

Τσάρλτον – Γουόλσολ