Με πίστη για την ανατροπή-πρόκριση η Λέστερ

Το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης και του εις βάρος της 1-0 από το «Βιθέντε Καλντερόν» καλείται να υπερσκελίσει απόψε (18/4, 21:45 ώρα Ελλάδος, τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι COSMOTE SPORT 1HD) η Λέστερ στο «Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ», ώστε να βρεθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.



Με πίστη για την ανατροπή-πρόκριση η Λέστερ

Το σκορ του πρώτου προημιτελικού στην ισπανική πρωτεύουσα μόνο απαγορευτικό δεν μπορεί να θεωρηθεί για τους περυσινούς πρωταθλητές Αγγλίας, οι οποίοι ωστόσο, έχουν να αντιμετωπίσουν μία πολύ πιο έμπειρη από εκείνους ομάδα, η οποία λίγο έλειψε να «σηκώσει» το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δύο φορές την προηγούμενη τριετία (2014 και 2016).

Το σύνολο του Κρεγκ Σέικσπιρ προέρχεται από το ισόπαλο 2-2 με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ» σε μία αναμέτρηση που προηγούνταν με 2-0 και έτσι, η απογοήτευση ήταν διπλή, καθώς πέραν του ψυχολογικού τομέα, για το γεγονός ότι η νίκη ξέφυγε μέσα από τα χέρια της, η Λέστερ δεν κατόρθωσε να ξεμπερδέψει μια και καλή με την υπόθεση-παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Από την άλλη, οι «ροχιμπλάνκος» με το προβάδισμα του 1-0, αλλά και την επιπλέον ώθηση που τους δίνει η διατήρηση του μηδέν παθητικού στη Μαδρίτη, θα «κυνηγήσουν» το γκολ στην έδρα των «αλεπούδων», κάτι που σε μεγάλο ποσοστό θα ισοδυναμεί και με την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του θεσμού.

Η Ατλέτικο επικράτησε το Μεγάλο Σάββατο της ουραγού στο βαθμολογικό πίνακα της Λα Λίγκα, Οσασούνα με σκορ 3-0 και διατήρησε την 3η θέση, η οποία εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για την απευθείας είσοδο στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ιταλός διαιτητής, Τζιανλούκα Ρόκι.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Λέστερ: Ο στόπερ και αρχηγός, Γουές Μόργκαν προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και αναμένεται να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, κάτι ωστόσο, που δεν θα κάνει ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Ρόμπερτ Χουτ που είναι τιμωρημένος. Αμφίβολος είναι και ο επιθετικός, Ισλάμ Σλιμανί, εξαιτίας κάποιων ενοχλήσεων στη βουβωνική χώρα, ενώ θα απουσιάσουν οι τραυματίες Ναμπαλί Μεντί (μέσος) και Μολά Γουαγκέ (αμυντικός).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ο Ντιέγο Σιμεόνε δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία δεξιό μπακ, Σίμε Βρσάλικο και τον μακροχρόνια απόντα (ελέω τραυματισμού στο γόνατο) μέσο, Αουγούστο Φερνάντες.

Πιθανές ενδεκάδες

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μπεναλουάν, Φουκς, Μαχρέζ, Εντιντί, Ντρινκγουότερ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι, Βάρντι.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Καράσκο, Σαούλ, Γκάμπι, Κόκε, Γκριζμάν, Γκαμεϊρό.