Δικαίωμα στο όνειρο αν δεν δεχτεί γκολ!

Πόσες πιθανότητες μπορεί να έχει η Λέστερ για να βρεθεί στην τετράδα του Champions League;Και ειλικρινά ποιος θα της έδινε -στα σοβαρά- την παραμικρή τύχη τη μέρα που κληρώθηκε απέναντι σε μία ομάδα που έχει αγωνιστεί στους δύο από τους τρεις τελευταίους τελικούς της διοργάνωσης; Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος.



Δικαίωμα στο όνειρο αν δεν δεχτεί γκολ!

Αν το δει κανεις ψυχρά από αγωνιστικής πλευράς  η Λέστερ δεν μπορεί να αποκλείσει την Ατλέτικο Μαδρίτης! Ωστόσο καθαρά στατιστικά ποιό ήταν πιο δύσκολο, αυτό που κατόρθωσε πέρσι, το να μείνει δηλαδή από τα Χριστούγεννα μέχρι τον Μάη στην κορυφή και να κατακτήσει τον πιο απίθανο τίτλο στην ιστορία της αγγλικής λίγκας ή να ανατρέψει μία ήττα με 1-0 σε ένα ματς μίας βραδιάς;

Εννοείται λοιπόν πως όσο δύσκολος και έμπειρος και αν είναι ο αντίπαλος η Λέστερ έχει κατορθώσει πολύ δυσκολότερα πράγματα αυτή την τελευταία διετία! Γιατί, όσο και αν το ξεχνάμε, πριν από δυο χρόνια από τελευταία και καταδικασμένη στη βαθμολογία τον Μάρτιο  έκανε επτά νίκες στα εννιά τελευταία ματς και σώθηκε επιτυγχάνοντας την μεγαλύτερη "απόδραση" ομάδας στον τελευταίο μισό αιώνα στο  νησί!

Πως όμως θα έχει την παραμικρή τύχη σε αυτό το ματς στα West Midlands; Μόνο αν κατορθώσει και δεν δεχτεί γκολ! Σε οποιοδήποτε σενάριο με την Ατλέτικο να σκοράρει δεν μπορεί κάποιος να βρει αντίδοτο και τρία γκολ δεν μοιάζουν οι παικτες των "αλεπούδων" να μπορούν να σημειώσουν απέναντι στους "ροχιμπλάνκος"!

Όμως όσο θα μένει το 0-0 θ αρκεί μιλά στατική φάση, ένα φάουλ ή ένα κόρνερ ακόμα και ένα από τα παροιμιώδη πλαγιά ακούς του Φουκς για να γίνει η ζημιά! Εάν το ματς πάει στο 0-0 και θέλει ένα δεκάλεπτο ακόμα τότε η Λέστερ θα έχει τύχη αφού το γήπεδο θα παίρνει φωτιά και τα δευτερόλεπτα υα κυλούν δραματικά! Επίσης τα πρώτα είκοσι λεπτά όταν σίγουρα θα προσπαθήσουν οι γηπεδούχοι να δώσουν φρενήρη ρυθμό στο παιχνίδι θα είναι ένα τεστ αλλά συνολικά ο Σιμεόνε γνωρίζει πως οι παικτες του έχουν κλάση και εμπειρία για να το διαχειριστούν!

Ο Κρεγκ Σέξπηρ διεκδικεί απόψε το να γίνει ο πρώτος προπονητης από την Αγγλία που θα οδηγήσει ομάδα στα ημιτελικά μετά τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον που είχε περάσει με την Πόρτο το 1994 μέχρι τους "τέσσερις"! Μάλιστα Άγγλος που να πηγαίνει αγγλική ομάδα είναι τόσο σπάνιο όπως το νερό στη Σαχάρα, αφού δεν έχει συμβεί από το 1984/85 και την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τον Παναθηναϊκό! Τότε στον πάγκο των "reds" ήταν ο αείμνηστος Τζο Φάγκαν! Η Λέστερ θα επιχειρήσει να προσθέσει το όνομα της στη μεγαλύτερη λίστα ομάδων από μια χώρα που έχουν παίξει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και η αλήθεια είναι πως η Αγγλία έχει ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι σε Ισπανούς Ιταλούς και Γερμανούς σε αυτό το κομμάτι!

Φυσικά είναι η Ατλετικο το ξεκάθαρο φαβορί και αν δεν είναι αυτή που θα μπει την Παρασκευή στη Νιον στη κληρωτίδα για τα ημιτελικά θα αποτελεί μια από της μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού! Ωστόσο από την ώρα που η Λέστερ έμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκρισης με το 1-0 που ηττήθηκε ( και μάλιστα με πέναλτι που δεν ήταν) κανεις δεν μπορεί να της αρνηθεί το δικαίωμα στο όνειρο!

 

newstrack

  • 15.04.2024 | 11:55

    Χίλσμπορο: Όσα χρόνια και αν περάσουν, οι μνήμες εξακολουθούν να πονάνε!

    Έζησα εκείνη τη μέρα από κοντά και έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου πως δεν θα την αφήσω να φύγει από τη μνήμη ποτέ. Δεν θα γράψω κάτι καινούργιο στη στήλη αφού το έχω κάνει ήδη τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω πως σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να αφήνεις το συναισθηματικό κομμάτι να μιλήσει και όχι τη δημοσιογραφική ματιά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

  • 12.04.2024 | 13:43

    Η χειρότερη βραδιά παικτών και Κλοπ, έφερε τη Λίβερπουλ σε μονόδρομο, που είναι το πρωτάθλημα!

    Ένα κακό βράδυ. Ένα πολύ κακό βράδυ. Ένα αποτέλεσμα που σηματοδότησε το τέλος ενός σερί 14 μηνών στο «Άνφιλντ» δίχως ήττα. Ήταν Φεβρουάριος του 2023, όταν είχε ηττηθεί με 5-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, και φτάσαμε στον Απρίλιο για να επαναληφθεί η ιστορία από την εκπληκτική τακτικά, Αταλάντα, του Γκασπερίνι. Κέρδισε κατά κράτος αυτός τον Κλοπ, αλλά το σοβαρότερο ζήτημα δεν είναι το τελικό 3-0 για τους Ιταλούς… Είναι πως οι «κόκκινοι» είναι… υποχρεωμένοι πλέον να πάρουν το πρωτάθλημα. Η επιτυχία με την αποτυχία δεν απέχουν πολύ, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Λίβερπουλ θυμίζει την ιστορία των ναυτών του Κολόμβου. Και αν η κατάληξη είναι η ίδια, θα συζητάμε για ένα κακό φινάλε για τον Γιούργκεν Κλοπ… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

  • 08.04.2024 | 10:10

    Κυριάρχησε, έκανε πολλές φάσεις, αλλά δεν κέρδισε πουθενά τη Γιουνάιτεντ: Και πλέον η Λίβερπουλ υποχρεούται να κάνει 7Χ7!

    Έχει πραγματοποιήσει 62 τελικές προσπάθειες σε 180 αγωνιστικά λεπτά στην Premier League η Λίβερπουλ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει καταγράψει 81 τελικές συνολικά, στις τρεις φορές που την βρήκε στον δρόμο της. Και παρόλα αυτά, δεν την κέρδισε ούτε μία. Αποκλείστηκε από το Κύπελλο, έχασε τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα, μπορεί να αισθάνεται και… τυχερή, που έφυγε με βαθμό από το «Ολντ Τράφορντ», παρά το τόσο κυριαρχικό πρώτο ημίχρονο. Το πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό και ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Η Λίβερπουλ «έκαψε» τη μία ζωή της. Περιθώρια για άλλη ανορθογραφία δεν θα υπάρξουν, με την Άρσεναλ να έχει μία σπουδαία ευκαιρία μπροστά της, αλλά το φαβορί να είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

  • 01.04.2024 | 12:08

    Αξίζει… χειροκρότημα: Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου!

    Την παρέλαβε σε πολύ άσχημες ημέρες. Πήρε ένα Κύπελλο Αγγλίας, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί όμως, την είδε μέχρι και στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μικέλ Αρτέτα δούλεψε πολύ. Ήθελε να δημιουργήσει τη δική του Άρσεναλ. Αυτή είναι η έκδοση της τελευταίας διετίας. Μία ομάδα που παλεύει πολύ, κερδίζει εντυπωσιακά, είναι ανώτερη των αντιπάλων της, δεν χάνει από… κανέναν ή γενικώς εύκολα σε ματς του Big 6. Διεκδικεί πρωτάθλημα, και ακόμη και αν δεν το κατακτήσει, ο κόσμος της περιμένει να την δει κάθε εβδομάδα. Η Άρσεναλ έχει επιστρέψει και ο Μικέλ Αρτέτα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.