Πεπ: «Υψίστης ποιότητας παίκτης ο Κομπανί»

Στον Βενσάν Κομπανί, πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης στην εμφατική εκτός έδρας νίκη (3-0) που πήρε η Μάντσεστερ Σίτι επί της Σαουθάμπτον, στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής των «πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, χαρακτηρίζοντας τον Βέλγο στόπερ και αρχηγό της ομάδας, ποδοσφαιριστή κορυφαίου επιπέδου.



Πεπ: «Υψίστης ποιότητας παίκτης ο Κομπανί»

«Ο Βενσάν είναι ποδοσφαιριστής υψίστης ποιότητας. Δυστυχώς, μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι τραυματισμοί του, όμως επιτέλους επέστρεψε και μπορεί να παραμείνει σε καλή κατάσταση για να μας βοηθήσει. Αυτό κιόλας είναι που θέλουμε, όχι μόνο για εκείνον, αλλά για όλους τους ποδοσφαιριστές μας. Νιώθω στενοχωρημένος που ο Μανουέλ Πελεγκρίνι (σ.σ. προκάτοχός του) δεν μπόρεσε να τον χρησιμοποιήσει την περυσινή σεζόν», σχολίασε ο Καταλανός τεχνικός για τον ταλαιπωρημένο 31χρονο σέντερ μπακ, ο οποίος άνοιξε χθες (15/4) το σκορ στο «Σεντ Μέρις» δηλώνοντας εμπράκτως ότι όσο του επιτρέπουν οι... τραυματισμοί, θα είναι παρών, όποτε τον χρειάζεται η Σίτι.

Επιπλέον, μιλώντας συνολικά για το παιχνίδι κόντρα στους «Αγίους», αλλά και τη συνέχεια της σεζόν, ο Γκουαρδιόλα συμπλήρωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος από τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Καταφέραμε επιτέλους και κάναμε 20-25 πάσες και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Έχουμε περισσότερους πόντους από εκείνους που μαζέψαμε πέρυσι, ενώ απομένουν και 7 ακόμα παιχνίδια. Αν θες να κατακτήσεις την Πρέμιερ Λιγκ, θα πρέπει να είσαι δυνατός εντός έδρας και φέτος το πρόβλημα που είχαμε ήταν τα παιχνίδια στο γήπεδό μας. Η νίκη αυτή ήταν σημαντική ενόψει του ημιτελικού για το Κύπελλο με την Άρσεναλ».