Ξύπνησε στο δεύτερο και πέρασε τρίτη η Σίτι

Μετά από ένα άγονο πρώτο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνα της Σαουθάμπτον και να επικρατήσει εκτός έδρας με σκορ 3-0, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο που τη φέρνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας σε ίσο αριθμό αγώνων με Τότεναμ (2η) και Λίβερπουλ (4η).



Ξύπνησε στο δεύτερο και πέρασε τρίτη η Σίτι

Η διαφορά από την δεύτερη θέση μειώθηκε στους επτά (71-64) μετά από 32 ματς, ενώ από την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ η απόσταση είναι... μεταξύ κενού και αποβάθρας, στον έναν.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «πολίτες» κυριάρχησαν βεβαίως στον τομέα της κατοχής και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους γρήγορα στους κενούς χώρους, χωρίς όμως επιτυχία. Για να σημειωθεί μεγάλη ευκαιρία χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά, με τον Σίλβα να έχει ιδανικές προϋποθέσεις για το 1-0 αλλά να μην τα καταφέρνει. Λίγο αργότερα, ο Λιρόι Σανέ επιχείρησε να περάσει τον Φρέιζερ Φόρστερ αλλά ο θηριώδης Άγγλος κίπερ άνοιξε το σώμα του και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Με καμία από τις δύο πλευρές δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάση εντός στόχου στα πρώτα 45', ακολούθησε το Β' μέρος, που από την αρχή φάνηκε πως θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ παραγωγικό. Τελικά ο γόρδιος δεσμός έσπασε στο 55', με τον Βενσάν Κομπανί να σηκώνεται στην πλάτη του Ράιαν Μπέρτραντ και να κάνει το 1-0, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά από τις 16 Αυγούστου του 2015. Το πάθος στον πανηγυρισμό του φύσει και θέσει αρχηγού των «πολιτών» φαίνεται πως τους έδωσε ώθηση, με τον ίδιο μάλιστα να χάνει μεγάλη στιγμή για το 2-0.

Το αυτό έγινε στο 78' από τον Σανέ, που για ακόμη μία φορά σφράγισε καλή αγωνιστική παρουσία με ένα γκολ, για να έρθει ένα λεπτό αργότερα ο Σέρχιο Αγουέρο και από σέντρα του δεξιού μπακ στο συγκεκριμένο ματς, Χεσούς Νάβας, να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σοάρες, Στίφενς, Γιοσίντα, Μπέρτραντ, Ντέιβις, Χόιμπιεργκ, Γουόρντ-Πρόουζ (60' Λονγκ – 82' Ροντρίγκες), Τάντιτς, Ρέντμοντ, Γκαμπιαντίνι (60' Μπουφάλ)

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Νάβας, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Τουρέ, Σίλβα (82' Σαμπαλέτα), Σανέ (86' Στέρλινγκ), Αγουέρο (89' Ιενάτσο)