Ζει κι ελπίζει...

Στην 5η θέση της βαθμολογίας ανέβηκε έστω και προσωρινά η Έβερτον, που επικράτησε της Μπέρνλι με σκορ 3-1 και συνεχίζει να ελπίζει σε αλυσιδωτά στραβοπατήματα των αντιπάλων της -που έχουν ματς λιγότερα- για να δει που μπορεί να πλασαριστεί έως το τέλος της σεζόν.



Ζει κι ελπίζει...

Μπροστά από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ¶ρσεναλ το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν, που έχει παίξει τρεις αγώνες παραπάνω (57 βαθμοί, 33 ματς). Στους 36 οι νεοφώτιστοι, που απέχουν οκτώ βαθμούς από την κόκκινη ζώνη.

Μετά από το ενός λεπτού σιγή για τα 96 θύματα του Χίλσμπορο, σε μια ακόμη εξαιρετική αθλητική στιγμή δεδομένης της κόντρας τους με την Λίβερπουλ, τα «ζαχαρωτά» προσπάθησαν να επιβάλουν ρυθμό και εκμεταλλευόμενα την έδρα τους να βρουν το γρήγορο γκολ. Ο Τομ Χίτον δεν επέτρεψε σε δύο περιπτώσεις την παραβίαση της εστίας του, για να ακολουθήσει μια εντυπωσιακή απόκρουση, όχι όμως από τερματοφύλακα. Στην άλλη μεριά του γηπέδου ο Κιν νίκησε με το κεφάλι τον Χοέλ Ρόμπλες, όμως ο Ρος Μπάρκλεϊ ήταν εκεί που έπρεπε για να απομακρύνει με τον ίδιο τρόπο.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι ευκαιρίες για αμφότερες τις ομάδες ήταν αρκετές, ωστόσο οι τελικοί αποδέκτες τα χαλούσαν μπροστά από τον αντίπαλο κίπερ στέλνοντας την μπάλα είτε πάνω του, είτε εκτός στόχου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ, όμως το δεύτερο αποζημίωσε γρήγορα τους ουδέτερους. Συνεπής για τρίτη σερί φορά στο ραντεβού του με τα δίχτυα ο Φιλ Γιαγκέλκα έκανε το 1-0 για την ομάδα του από νέο στημένο, με την goal line technology να επιβεβαιώνει το πασιφανές, για να δει εκείνος και η ομάδα του τον Σαμ Βόουκς να ισοφαρίζει σε 1-1 τρία λεπτά αργότερα (52') από το σημείο του πέναλτι.

Έτσι, και μετά από ένα 20λεπτο άγχους, ο Μπεν Μι έστειλε την μπάλα στην λάθος εστία για να κάνει το 2-1 για τους γηπεδούχους, για να ακολουθήσει ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ για την σεζόν που διανύουμε, Ρομέλου Λουκάκου, και να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα αλλά και να δώσει αέρα ασφαλείας στους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Ρόμπλες, Μπέινς, Γουίλιαμς, Γιαγκέλκα, Χόλγκεϊτ, Γκέιγ (46' Βαλένσια), Σνάιντερλεν, Ντέιβις, Μπάρκλεϊ (90' Λούκμαν), Μιραλάς (76' Μπάρι), Λουκάκου

Μπέρνλι: Χίτον, Λόουτον, Κιν, Μι, Γουόρντ, Μπόιντ, Μπάρτον, Χέντρικ (86' Γουέστγουντ), Μπρέιντι, Μπαρνς (83' ¶γκγιεϊ), Βόουκς (74' Γκρέι)