Να συνεχίσει να… αγχώνει την πρωτοπόρο!

Τη νίκη που θα μειώσει, έστω και προσωρινά, την απόσταση από την πρωτοπόρο Τσέλσι θα αναζητήσει η Τότεναμ στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπόρνμουθ! Σημαντικό ματς και για τη Μάντσεστερ Σίτι, που φιλοξενείται στην επικίνδυνη έδρα της Σαουθάμπτον.  



Να συνεχίσει να… αγχώνει την πρωτοπόρο!

Ο στόχος για την Τότεναμ είναι ένας. Να παραμείνει στο δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων, που εκτός της… εδραίωσης στη 2η θέση θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για το «θαύμα» της κορυφής. Αυτή τη στιγμή τα «σπιρούνια» απέχουν 7 βαθμούς από την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ, Τσέλσι, και ευελπιστούν σε νίκη δική τους και ήττα της συμπολίτισσας στο αυριανό ντέρμπι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να… πιέσουν περισσότερο. Απέναντί τους θα βρουν το ενθουσιώδες συγκρότημα της Μπόρνμουθ, το οποίο παρουσιάζει σημαντικές αδυναμίες εκτός έδρας, μετρώντας 3 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες στις 6 τελευταίες εξορμήσεις του.

Από τα άλλα ματς του σημερινού προγράμματος ξεχωρίζει η εκτός έδρας δοκιμασία της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Σαουθάμπτον. Οι «πολίτες» έκλεισαν την κακή παρένθεση, επιστρέφοντας στις νίκες την περασμένη αγωνιστική κι αν μη τι άλλο στόχος τους είναι να συνεχίσουν στον… ίσιο δρόμο. Εάν φύγουν με τους τρεις βαθμούς, θα ανέβουν στην 3η θέση, πάνω από τη Λίβερπουλ, η οποία αγωνίζεται την Κυριακή του Πάσχα στην έδρα της Γουέστ Μπρόμιτς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις για τη σωτηρία! Η Σουόνσι βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και θα μεταβεί στην έδρα της Γουότφορντ με υποχρέωση το διπλό! Η πορεία της τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (1 ισοπαλία και 4 ήττες) την έχει φέρει σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα να της… αφαιρεθεί η δυνατότητα «επιλογής» αγώνων! Η Γουότφορντ από τη μεριά της, μπορεί να μην κινδυνεύει, όμως έχει αποδείξει - ιδίως στα εντός έδρας- ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν αντίπαλο!

Ζωής και θανάτου ματς και για τη Σάντερλαντ, που υποδέχεται την… απρόβλεπτη Γουέστ Χαμ! Άπαντες γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας, με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί, δεν είναι πολλές, όμως το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μόγιες οφείλει να παλέψει! Απέναντί του θα βρει την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς, που μπορεί να έχει αποφύγει τις… σκοτούρες, όμως διανύει «περίεργο» μομέντουμ! Ο Κροάτης κατέστρωσε τα πλάνα του με μοναδικό σκεπτικό τη νίκη, που εκτός του ότι θα επαναφέρει ηρεμία στις τάξεις των «σφυριών», θα λειτουργήσει θετικά και για τον ίδιο, που - όπως γράφουν στην Αγγλία- παίζει το «κεφάλι» του κάθε αγωνιστική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:

Μ. Σάββατο 15/4

Τότεναμ- Μπόρνμουθ  (14:30)

Κρίσταλ Πάλας- Λέστερ  (17:00)

Έβερτον- Μπέρνλι

Στόουκ- Χαλ

Σάντερλαντ- Γουέστ Χαμ

Γουότφορντ- Σουόνσι

Σαουθάμπτον- Μάντσεστερ Σίτι  (19:30)

Κυριακή 16/4

Γουέστ Μπρόμιτς- Λίβερπουλ  (15:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Τσέλσι  (18:00)

Δευτέρα 17/4

Μίντλεσμπρο- Άρσεναλ  (22:00)