Τόρες: «Έφυγα γιατί ήθελα να είμαι στους καλύτερους...»

Για το «κεφάλαιο» Λίβερπουλ στην καριέρα του αλλά και την πολυσυζητημένη αποχώρηση του για την Τσέλσι τον Ιανουάριο του 2011, μίλησε ο νυν επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης.



Τόρες: «Έφυγα γιατί ήθελα να είμαι στους καλύτερους...»

Μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στο «Άνφιλντ», ο Ισπανός φορ αποφάσισε να μετακομίσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και την Τσέλσι, στην οποία παρέμεινε εν τέλει μέχρι και το 2015.

Παρότι δεν έπιασε ποτέ τις επιδόσεις που είχε στο Μέρσεϊσαϊντ, από άποψη παραγωγής και επίτευξης τερμάτων, εντούτοις για τον Τόρες η επιλογή του την συγκεκριμένη χρονική περίοδο φάνταζε σωστή, βάσει των όσων έβλεπε στη Λίβερπουλ και των αλλαγών που τον αποξένωσαν.

«Ήθελα να είμαι ο καλύτερος αλλά και να παίζω σε μια ομάδα που θα μου δώσει τα εργαλεία για να γίνω ο καλύτερος. Οι καταστάσεις ήταν διαφορετικές όταν ο Ράφα (Μπενίτεθ) έφυγε, όπως επίσης και ο Χαβιέ (Μαστσεράνο) και ο Τσάμπι (Αλόνσο). Όλες οι υποσχέσεις που είχαν δώσει οι ιδιοκτήτες της ομάδας ήταν αναληθείς.

Είχα τα πάντα στην Λίβερπουλ. Αλλά όταν πουλάς τους καλύτερους σου παίκτες, τον προπονητή σου, τότε έπρεπε να βρω τον δικό μου δρόμο. Δεν χτίζαμε μια ομάδα για να νικάει, αυτή είναι η αλήθεια. Η κατάσταση άλλαξε δραματικά μέσα σε έξι μήνες», σχολίασε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο «BBC» ο Φερνάντο Τόρες.