Της έκοψε τα «φτερά»…

Μια λάθος υπόδειξη πέναλτι έμελε να κρίνει την αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Λέστερ στο «Βιθέντε Καλντερόν», υποχρεώνοντας τους πρωταθλητές Αγγλίας σε ήττα με σκορ 1-0 στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!  



Της έκοψε τα «φτερά»…

Η φάση που έκρινε το παιχνίδι καταγράφηκε στο 27', με τον Γκριεζμάν να ανατρέπεται οριακά εκτός περιοχής και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεσή του, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα σε μια αναμέτρηση που  κυρίως στο πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων. Μάλιστα, οι προθέσεις της Ατλέτικο είχαν φανεί από νωρίς, όταν στο 4' ένα σουτ- επίσης από τον Γκριεζμάν- βρήκε στο δοκάρι του Σμάιχελ.

Η Λέστερ, λοιπόν, ηττήθηκε με σκορ 1-0 και στις 18/4 θα τα παίξει όλα για όλα στη ρεβάνς του «King Power».

To ματς:

Σύμφωνοι, η Ατλέτικο είχε το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο, η Λέστερ πάσχιζε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της δίχως να απειλεί ουσιαστικά και αν κάποια δικαιούταν το γκολ ήταν… ασυζητητί οι «ροχιμπλάνκος».

Ήταν, όμως, κρίμα και άδικο για τις «αλεπούδες να… λυγίσουν με αυτόν τον τρόπο! Την ώρα που οι γηπεδούχοι προκαλούσαν συνεχείς ρωγμές στην εστία τους και προειδοποιούσαν τον Σμάιχελ, με κορυφαία φάση το δοκάρι του Γκριεζμάν στο 4', ήρθε η λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή να «καταδικάσει» τους παίκτες του Σέiκσπιρ.  

To μαρκάρισμα του Ολμπράιτον  πάνω στον Γκριεζμάν- οριακά- εκτός περιοχής… βαφτίστηκε πέναλτι από τον άρχοντα της αναμέτρησης και ο Γάλλος έγραψε το 1-0 στο 28'! Ακολούθησε ένα τέταρτο κυριαρχίας από την Ατλέτικο, που δεν κόστισε περαιτέρω στην αγγλική ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα ήταν εν μέρει διαφορετική. Η Λέστερ βγήκε ελαφρώς καλύτερη, έπαιξε στα ίσα την Ατλέτικο και κατάφερε- μετά το φορτσάτο ξεκίνημα των «ροχιμπλάνκος»- να ισορροπήσει το παιχνίδι και να απειλήσει την εστία του Όμπλακ.

Στο 60' ο Μάχρεζ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όμως σωστά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Ατλέτικο βρέθηκε μια ανάσα από το 2-0, με τον Τόρες να χάνει σημαντική ευκαιρία. Σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβαζαν ξανά την απόδοσή τους, ανέκτησαν την κατοχή, όμως σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Σμάιχελ δεν είχε πολλή δουλειά. Η Λέστερ μπορεί να ήταν... σχεδόν άκακη, όμως αμυντικά λειτούργησε πολύ καλύτερα στο δεύτερο μέρος και κράτησε σε «ανατρέψιμα» επίπεδα το σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουάνφραν, Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καρασκό (65' Κορέα), Γκριεζμάν, Τόρες (75' Πάρτεϊ)

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μπεναλουάν, Χουτ, Φουχς, Ντρίνκγουοτερ, Εντιντί, Μαχρέζ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι (46' Κινγκ), Βάρντι (77' Σλιμανί)