Χάος με τα πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ

Στον «αέρα» η διεξαγωγή των πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ για την ομάδα που θα συνοδεύσει στην Πρέμιερ Λιγκ εκείνες που θα κερδίσουν την απευθείας άνοδο, από τη στιγμή που η Ρέντινγκ αντιμετωπίζει κίνδυνο να μην της επιτραπεί να παίξει στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου!  



Χάος με τα πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ

Η πρόσφατη μεταβίβαση των μετοχών των «royals» στον Κινέζο επιχειρηματία, Ντάι Γιονγκέ και την αδερφή του, Ντάι Ξιού Λι, είναι ο λόγος για τον οποίο η διοργανώτρια αρχή της Πρέμιερ Λιγκ ενδεχομένως να μπλοκάρει την πιθανή συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημά της, εφόσον πάρει το «εισιτήριο».

Ο νυν ιδιοκτήτης της Ρέντινγκ είχε αποτύχει στις αρχές της σεζόν να πάρει τη Χαλ, μη μπορώντας ν' αποδείξει την οικονομική του ευρρωστία και ν' αποδειχθεί φερέγγυος στην αρμόδια επιτροπή της Πρέμιερ Λιγκ, πράγμα που υπάρχει η ανησυχία ότι μπορεί να επαναληφθεί.

Αν και οι ενδείξεις είναι τέτοιες που φανερώνουν έναν διαφορετικό τρόπο διαχείρισης της αγοραπωλησίας της ομάδας της Τσάμπιονσιπ, δεν παύει ο Γιόνγκε να πρέπει ν' αποδείξει ενώπιων των ποδοσφαιρικών αρχών της Αγγλίας πως πραγματικά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Η EFL επιβεβαίωσε πως όντως αναμένει εξελίξεις και δεν έχει προγραμματίσει συγκεκριμένο πλάνο για τα πλέι-οφ ανόδου στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν, ενώ από την Πρέμιερ, αποφεύγουν να σχολιάσουν...

Πάντως, την τελευταία φορά που υπήρξε μπλόκο συμμετοχής ομάδας στην ανώτερη κατηγορία, ήταν στην ολοκλήρωση της σεζόν 1989-1990.

Τότε, η Σουίντον δεν κατάφερε να παίξει στην πρώτη κατηγορία λόγω παράνομου τρόπου αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους ποδοσφαιριστές της, με αποτέλεσμα η ηττημένη εκείνων των πλέι-οφ, Σάντερλαντ – που είχε τερματίσει 6η – να πάρει την άνοδο.