Ουγιόα: «Πιο εύκολα με τον Σέικσπιρ»

Για την νέα εποχή της Λέστερ με τον Κρεγκ Σέικσπιρ στον πάγκο αλλά και την απομάκρυνση του Κλαούντιο Ρανιέρι μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Λεονάρντο Ουγιόα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «Marca».  



Ουγιόα: «Πιο εύκολα με τον Σέικσπιρ»

Ο 30χρονος επιθετικός ξεκαθάρισε πως δεν ήταν οι παίκτες αυτοί που έφεραν την απόλυση του Ιταλού πρώην τεχνικού των «αλεπούδων», αλλά ήταν απόφαση που ελήφθη από πλευράς διοίκησης. Παράλληλα, τόνισε πως η μετάβαση της Λέστερ στη μετά-Ρανιέρι εποχή, γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, χάρη στον Κρεγκ Σέικσπιρ.

«Έχουμε ανακτήσει τη φόρμα μας, όλοι μιλούν για το τι έκανε ο Ρανιέρι, αλλά όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια όταν σωθήκαμε. Αυτό που συνέβη πέρσι απέδειξε σε τι επίπεδο μπορούμε να σταθούμε, αλλά είναι δύσκολο να διατηρηθεί για πολύ καιρό γιατί όλοι γνωρίζουν πως παίζουμε. Ο Σέικσπιρ γνωρίζει την ομάδα και αυτά που μπορεί να του δώσει. Η αλλαγή με αυτόν έγινε πολύ πιο εύκολη», δήλωσε ο Αργεντίνος.

«Άλλαξε η δυναμική. Η χρονιά άρχισε άσχημα και το πρόβλημα συνέχισε να διαιωνίζεται. Μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ συνέβησαν πράγματα που δεν ήταν φυσιολογικά. Κάποια μικροπράγματα στις προπονήσεις άλλαξαν και μέρα με τη μέρα μαζεύονταν. Η κατάσταση ήταν άσχημη και τα αποτελέσματα δε βοηθούσαν. Το κλαμπ πήρε μία δύσκολη απόφαση. Εύχομαι τα καλύτερα στον Κλαούντιο», πρόσθεσε σχετικά με τη φυγή του Ρανιέρι.

Επίσης, σύμφωνα με τον επιθετικό της Λέστερ, δεν υπήρξε καμία συνάντηση παικτών-διοίκησης στη Σεβίλλη: «Μιλάμε πάντα με τον ιδιοκτήτη, έρχεται στα αποδυτήρια και είμαστε σε επαφή. Δεν υπήρξε καμία συγκέντρωση στη Σεβίλλη. Δεν νομίζω ότι οι παίκτες μπορούν να πάρουν μία απόφαση που ανήκει στον ιδιοκτήτη. Το να ζητούν οι παίκτες το κεφάλι του προπονητή μου φαίνεται σκληρό. Ο κόσμος λέει ότι εμείς το προκαλέσαμε. Γιατί να θέλουν οι παίκτες να φερθούν έτσι; Δεν είναι ωραίο όμως να είμαστε πρωταθλητές και να απειλούμαστε με υποβιβασμό».

Ακόμη, στάθηκε στον αντίπαλο της Λέστερ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ουγιόα να παραδέχεται πως το φαβορί του ζευγαριού είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης. Στόχος του πρώτου αγώνα στο «Βιθέντε Καλντερόν» είναι το εκτός έδρας γκολ που θα κάνει πιο ανοιχτή τη ρεβάνς, όπως ακριβώς έγινε και με τη Σεβίλλη.

«Μια ομάδα που έχει φτάσει σε δύο τελικούς είναι αναμφίβολα το φαβορί, αλλά πρώτα έχει να περάσει τη Λέστερ. Είναι πολύ δουλεμένο σύνολο και μπορεί να φτάσει ξανά στον τελικό. Εμείς θα παλέψουμε για την πρόκριση. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να σκοράρουμε στην έδρα τους. Αυτό θα μπορούσε να μας φέρει σε καλύτερη θέση, όπως έγινε και με τη Σεβίλλη».

Τέλος, ο Ουγιόα αναφέρθηκε στο γεγονός πως τον περασμένο Ιανουάριο απαίτησε να φύγει με μεταγραφή, φτάνοντας κοντά στην Αλαβές. Ο 30χρονος κατέστησε σαφές πως μόνος λόγος που ήθελε να γίνει αυτό ήταν ο χρόνος συμμετοχής, κάτι που με τον Ιταλό στον πάγκο δε θα μπορούσε να έχει.

«Ήθελα να φύγω για να έχω χρόνο συμμετοχής, όχι γιατί δεν ήμουν καλά στην ομάδα. Πάντα ένιωθα καλά εδώ και ο κόσμος μου έχει φερθεί τέλεια. Πριν αρχίσει η σεζόν ο Ρανιέρι και εγώ γνωρίζαμε ότι θα παίζω λίγο».