Ο Κουτίνιο και οι άλλοι διεθνείς σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ

Ο Φιλίπε Κουτίνιο έγινε ο πρώτος σκόρερ της σχετικής λίστας των Βραζιλιάνων της Πρέμιερ Λιγκ ξεπερνώντας τον Ζουνίνιο, γεγονός που αποτελεί καλή αφορμή για να θυμηθούμε τους πρώτους άλλων χωρών...



Ο Κουτίνιο και οι άλλοι διεθνείς σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ

Ο μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ (30 γκολ) σκόραρε το ένα από τα δύο τέρματα της ομάδας του στο τελευταίο παιχνίδι της, αυτό που σηματοδότησε την έναρξη για την ολική ανατροπή απέναντι στην Στόουκ (2-1) και ξεπέρασε τον Ζουνίνιο (Παουλίστα) ο οποίος είχε γίνει γνωστός στα αγγλικά γήπεδα από τις θητείες του στην Μίντλεσμπρο την διετία 1995-97, την σεζόν 1999-2000 ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης, και τη νέα διετία 2002-04 (την επόμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε ελάχιστα με τη φανέλα της Σέλτικ).

Από 'κει και πέρα, στην λίστα της μισητής της «σελεσάο», Αργεντινής, πρώτος σκόρερ είναι φυσικά ο Σέρχιο Αγουέρο με 118 γκολ, ενώ συνεχίζοντας ψηλά κατά αλφαβητική σειρά*, ο Ρίγιαντ Μάχρεζ δεσπόζει πρώτος ανάμεσα στους υπόλοιπους Αλγερινούς (26 γκολ) μετά -κυρίως- και την εντυπωσιακή περσινή σεζόν του (PFA Player of the Year) και ο Μαρκ Βίντουκα στους Αυστραλούς με 92 γκολ.

Μάρκο Αρναούτιβιτς (Αυστρία, 21 γκολ), Ρομέλου Λουκάκου (Βέλγιο, 80 γκολ) και Έντιν Τζέκο (Βοσνία, 50 γκολ) είναι αυτοί που ακολουθούν, για να φτάσουμε στους Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (Βουλγαρία, 94 γκολ), Αλέξις Σάντσες (Χιλή, 47 γκολ), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού 104 γκολ) και Νίκιτσα Γέλαβιτς (Κροατία 29 γκολ).

Η λίστα συνεχίζεται με τον Νίκλας Μπέντνερ από την Δανία με 32 γκολ, τον Αντόνιο Βαλένσια από το Εκουαδόρ με 21 γκολ και φυσικά τους Άλαν Σίρερ και Τιερί Ανρί για την Αγγλία (260) και Γαλλία (175) αντιστοίχως. Την πρωτιά μοιράζονται και θα μοιράζονται μέχρι να τους περάσει ίσως ο Μεσούτ Εζίλ, οι Ούβε Ρέσλερ και Γιούργκεν Κλίνσμαν για την Γερμανία με 29 γκολ έκαστος, ενώ άξιος εκπρόσωπος της Ελλάδας αποδείχθηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, που είχε σκοράρει 20 φορές. Έιντουρ ΓκούντγιονσενΓιόσι Μπεναγιούν και Πάολο Ντι Κάνιο οι εκπρόσωποι των Ισλανδίας (55 γκολ), Ισραήλ (31 γκολ) και Ιταλίας (66 γκολ), ο Τσιτσαρίτο ακολουθεί για το Μεξικό (37) και προφανώς ο Ρόμπιν φαν Πέρσι για την Ολλανδία (144 γκολ).

Και μερικοί ακόμη:

Γιακούμπου (Νιγηρία, 95 γκολ), Ίαν Ντόουι (Βόρειος Ιρλανδία, 33 γκολ), Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (Νορβηγία, 91 γκολ), Ρόκε Σάντα Κρους (Παραγουάη, 26 γκολ), Νολμπέρτο Σολάνο (Περού, 49 γκολ), Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, 84 γκολ), Ρόμπι Κιν (Ιρλανδία, 126 γκολ), Ντάνκαν Φέργκιουσον (Σκωτία, 68 γκολ), Ντέμπα Μπα (Σενεγάλη, 43 γκολ), Σάβο Μιλόσεβιτς (Σερβία, 29 γκολ), Μπένι ΜακΚάρθι (Νότιος Αφρική, 37 γκολ), Φερνάντο Τόρες (Ισπανία, 85 γκολ), Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ (Σουηδία, 48 γκολ), Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (Τογκό, 97 γκολ), Ντουάιτ Γιορκ (Τρίνινταντ, 123 γκολ), Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη, 69 γκολ), Κλίντ Ντέμπσεϊ (ΗΠΑ, 57 γκολ), Ράιαν Γκιγκς (Ουαλία, 109 γκολ)

*δεν συμπεριλήφθηκαν όλες οι χώρες και η αλφαβητική σειρά αφορά τους λατινικούς χαρακτήρες