Και χωρίς Λουκάκου ο Κούμαν θα πάει ψηλά την Έβερτον!

Στην αρχή της χρονιάς οι περισσότεροι δεν υπολογίζανε πως θα  ήταν πιθανό η Εβερτον να μπει σφήνα στην πρώτη εξάδα. Ακόμα και τώρα μοιάζει πολύ δύσκολο αλλά είναι αλήθεια πως ο Ρόναλντ Κούμαν έχει κάνει υπέροχη δουλειά και η διαφορά από την Άρσεναλ και τη Γιουναιτεντ δεν είναι απαγορευτική! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Και χωρίς Λουκάκου ο Κούμαν θα πάει ψηλά την Έβερτον!

Η έβδομη σερί εντός έδρας νικη για τους "τόφις" ήρθε σε ένα παιχνίδι που η Λέστερ παρά τις αλλαγές της απέδειξε πως είναι σε καλό δρόμο και αν και έχασε η απόδοση της ήταν εξαιρετική για αρκετή ώρα! Η Εβερτον πήρε ένα από τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία της από το νεαρό Τομ Ντέιβις μετά από τριάντα δευτερόλεπτα, ενός χάφ  που ολοταχώς καθιερώνεται και αποδεικνύει πως ήρθε για να μείνει!

Όμως αυτός που παραμένει η διαφορά για την Εβερτον είναι ο Λουκάκου! Και επειδή δεν πρόκειται να υπογράψει νέο συμβόλαιο καλό είναι να συνηθίσουν στο Γκούντισον Παρκ πως δεν θα είναι εκεί μετά το καλοκαίρι! Αλλά με 65 ή 70 εκατομμύρια λίρες που θα μπουν στα ταμεία συν αυτά που έχει υποσχεθεί στον Κούμαν ο νέος ιδιοκτήτης, ο πολυεκατομμυριούχος Μοσίρι, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να κάνουν ακόμα πιο ανταγωνιστική την ομάδα! Άλλωστε και η φυγή του Στόουνς  τον Ιούλιο έφερε πολλά χρήματα που πήγαν σε θέσεις και παικτες που ενίσχυσαν άμεσα την ομάδα όπως ο Γουίλιαμς στην άμυνα και ο Σναιντερλεν τον Γενάρη στα χαφ!

Σαφέστατα δεν είναι ίση η απουσία του Βέλγου φορ με του Στόουνς ειδικά από τη στιγμή που ο Λουκάκου είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα! Από την εποχή που ο Γκαρι Λίνεκερ έβαζε τα γκολ το ένα μετά το άλλο στα μέσα της  δεκαετίας του 80 δεν διέθεσε ξανά η μπλε πλευρά στο Μερσεισάιντ ένα φορ με την αξιοπιστία του Βέλγου! Και φυσικά θα είναι δύσκολο να πάρει από έναν παίκτη τα ίδια αλλά πιθανώς αγοράζοντας τρεις σε διάφορες θέσεις που "πονάει" η ενδεκάδα  να μπορέσει ο Κούμαν να φτιάξει για τη νέα σεζόν μια ομάδα που θα παλέψει ακόμα και για την τετράδα!

Οι πολλοί νέοι παικτες που παίρνουν τις ευκαιρίες τους με το Ολλανδό Τεχνικό είναι αξιόλογοι και υπό συνθήκες ίσως δημιουργήσουν ένα σύνολο ανάλογο εκείνου που ο Ποκετίνο έφτιαξε στο Βόρειο Λονδίνο. Μία Τότεναμ που "πάτησε" πάνω στην ανάγκη της δημιουργίας ενός συνόλου έπειτα από τις παραχωρήσεις εμβληματικών παικτών όπως ο Μόντριτς και κυρίως ο Γκάρεθ Μπέιλ και έδωσε τα κλειδιά του μαγαζιού στον προπονητή! Ο Χάρι Κέιν της... προέκυψε από το πουθενά αλλά ήταν σημαντικό πως τον πίστεψε ο Αργεντινός τεχνικός και τον προτίμησε από τον πανάκριβο Σολδάδο!

Ο Κούμαν είναι ολοφάνερο πως πιστεύει σε αυτά τα νέα παιδιά που παίζουν ολόενα και περισσότερο αλλά ξέρει να πάρει το μάξιμουμ και από βετεράνους όπως ο Μπάρι και ο Γιαγκιέλγκα! Βγαινοντας στην αγορά με τα εκατομμυρια που θα έχει στη διάθεση του μπορεί να κάνει  θαύματα! Το απέδειξε στη Σαουθάμπτον κάνοντας εξαιρετικές επιλογές με την ομαδα να " αιμορραγεί" από μεταγραφές βασικών και όμως να παραμένει άκρως ανταγωνιστική. Και γενικά η όλη εικόνα της Εβερτον στη σεζόν που διανύουμε προδιαθέτει πως του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα!