Η σεζόν της σε μικρογραφία!

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, η Έβερτον έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί των έξι αγώνων της Λέστερ μετά από ένα εντυπωσιακό ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με ημίχρονο στο 3-2 και τελικό σκορ 4-2. «Καθρέφτης» της σεζόν των «ζαχαρωτών» ο αγώνας, με διακυμάνσεις στην... σοβαρότητα των ποδοσφαιριστών τους που τα έχει φέρει στην ισοβαθμία με την 6η Άρσεναλ αλλά με τρία ματς περισσότερα.



Η σεζόν της σε μικρογραφία!

Όπως προαναφέρθηκε, εφόσον τα επίπεδα σοβαρότητας (που ώρες-ώρες χάνεται σαν καπνός κατά την διάρκεια των αγώνων του) ήταν υψηλότερα, τότε ίσως η βαθμολογική συγκομιδή του συνόλου του Κούμαν να ήταν καλύτερη και να του επέτρεπε να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. Για την ώρα θα πρέπει να περιμένει την Άρσεναλ να δώσει τρία παιχνίδια που χρωστά για μάθει το μέγεθος της διαφοράς μεταξύ τους, αλλά και τα δύο της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4η, 57β.).

Μακριά από τη νίκη μετά από έξι ματς για τους παίκτες του Σαίξπηρ, που έμειναν 11οι με 36 βαθμούς και από αύριο θα αρχίσουν να ετοιμάζονται για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ στις 12 του μήνα απέναντι από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πριν καλά-καλά καθίσει ο κόσμος στη θέση του, ο Τομ Ντέιβις έκανε εξαιρετικό κόψιμο για να αλλάξει πορεία μέσα στην αντίπαλη περιοχή μετά από ενέργεια του Κέβιν Μιραλάς, και με αριστερό σουτ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κάσπερ Σμάιχελ από κοντινή απόσταση και να κάνει το 1-0 από πολύ νωρίς. Ωστόσο η Λέστερ δεν πτοήθηκε από τη γρήγορη παραβίαση της εστίας της και κάνοντας αυτό που ξέρει καλά, να βγαίνει στην αντεπίθεση, έφτασε στο 1-1. Ενώ είχαν ήδη δείξει τα δόντια τους, στο 4ο λεπτό οι «αλεπούδες» ξεδιπλώθηκαν στο γήπεδο και από την τελική πάσα του Ντεμάρι Γκρέι ο Ισλάμ Σλιμάνι νίκησε τον Χοέλ Ρόμπλες ανάμεσα από τα πόδια, επιβεβαιώνοντας τη διάθεση του ίδιου και των συμπαικτών του.

Στο 9' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ αριστερά όπως επιτίθενται και αρκετά πλάγια της περιοχής, αλλά ο Μαρκ Ολμπράιτον με μια φανταστική εκτέλεση κατάφερε να βρει δίχτυα και να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ο τίμιος και σχεδόν αναντικατάστατος μέσος των πρωταθλητών χτύπησε δυνατά και ψηλά την μπάλα και της έδωσε πορεία για τις... αράχνες στην αριστερή γωνία, σε σημείο δηλαδή (σ.σ δεδομένης της τροχιάς της) που δεν θα μπορούσε ίσως και κανείς τερματοφύλακας να αντιδράσει.

 

 

Η έναρξη για αποκατάσταση των πραγμάτων έγινε για την Έβερτον στο 22', με τον Ρομέλου Λουκάκου να πετυχαίνει το ισάριθμο γκολ του στην Πρέμιερ Λιγκ φέτος για το 2-2 κάνοντας ιδανική κίνηση προς την πορεία της μπαλιάς του Ρος Μπάρκλεϊ από τα δεξιά. Η ισοφάριση διατάραξε τις ισορροπίες αφού η Λέστερ κλείστηκε ακόμη περισσότερο στο καβούκι της, έχοντας για πλάνο της μόνο τις κόντρα επιθέσεις, κάτι που οι παίκτες της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ εκμεταλλεύτηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη. Η πίεση άρχισε σιγά-σιγά να αποδίδει καρπούς, για να έρθει το 41ο λεπτό και το γκολ του Φιλ Γιαγκέλκα. Ο Σμάιχελ ενήργησε σωστά και αν μη τι άλλω εντυπωσιακά για να αποκρούσει τον Μπάρκλεϊ, όμως στην εξέλιξη της φάσης και το κόρνερ που παραχώρησε, ο «Γιαγκς» σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα (3-2) στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ήταν εμφανές πως ο Ρόναλντ Κούμαν είχε ζητήσει από τους παίκτες του να σοβαρευτούν αμυντικά, να προσέξουν περισσότερο τις μεταβιβάσεις τους και να κοιτάξουν να βρουν χώρους για τον φορ της ομάδας (σ.σ λίγο πολύ να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς όμως με περισσότερη προσοχή) για να περάσουν αρκετά λεπτά με το γνώριμο σκηνικό. Σχεδόν με την συμπλήρωση μιας αγωνιστικής ώρας (58') οι φιλοξενούμενοι ήταν φτωχοί σε ακόμη ένα αμυντικό κόρνερ, από το οποίο η μπάλα πέρασε από τον Γιαγκέλκα και τον παίκτη που είχε αναλάβει το προσωπικό του μαρκάρισμα, κατέληξε στον Λουκάκου και από εκεί στα δίχτυα.

Έκτο γκολ στο παιχνίδι, μόλις το πρώτο από ποδοσφαιριστή που είχε ήδη σκοράρει!

Ο αγώνας λίγο-πολύ απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά μόνο εάν ο Φερνάντο Ουτζόα δεν έστελνε κεφαλιά του λίγο πιο δίπλα αντί στο κεφάλι του Γκέιγ, που έκοψε σχεδόν πάνω στη γραμμή, και εάν νέα του προσπάθεια με τον ίδιο τρόπο δεν σταματούσε στον «ιπτάμενο» Ρόμπλες.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Ρόμπλες, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Πένινγκτον, Χόλγκεϊτ, Ντέιβις, Σνάιντερλεν (73' Μπάρι), Γκέιγ, Μιραλάς, Μπάρκλεϊ, Λουκάκου

Λέστερ: Σμάιχελ, Άμαρτεϊ, Χουτ, Μπεναλουάν, Τσίλγουελ, Ολμπράιτον (78' Ουτζόα), Ντρίνκγουοτερ, Κινγκ, Γκρέι (61' Μάχρεζ), Σλιμανί, Βάρντι (61' Μουσά)