Λίβερπουλ... do Brasil!

Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά γι' αυτά έχει τους Βραζιλιάνους της! Φιλίπε Κουτίνιο και Ρομπέρτο Φιρμίνο πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Στόουκ, και με ένα προσωπικό γκολ έκαστος ολοκλήρωσαν την ανατροπή για την Λίβερπουλ (2-1) ώστε να την διατηρήσουν στην 3η θέση.



Λίβερπουλ... do Brasil!

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ μετρά 63 βαθμούς έναντι 61 της Μάντσεστερ Σίτι αλλά με ένα ματς περισσότερο, ενώ η Στόουκ παρέμεινε στους 36 και την 13η θέση. Στους εννέα βαθμούς η διαφορά από την Άρσεναλ (με 29 έναντι 32 ματς).

Με το που άρχισε το παιχνίδι, η Στόουκ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως ο Τζερντάν Σακίρι υποδείχθηκε και καταλογίστηκε σωστά σε θέση οφσάιντ και έτσι η φάση δεν μέτρησε, για να ακολουθήσει ένας χαμηλός ρυθμός που δεν βοηθούσε καμία από τις δύο ομάδες.

Οι χώροι έμοιαζαν ελάχιστοι και δεν αργούσε να γίνει το λάθος, με την πρώτη αξιόλογη στιγμή μετά από ώρα να δημιουργείται από το πείσμα του νεαρότερου σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ, Γούντμπερν, που έκανε την «κατεβασιά» από το κέντρο για να δεχθεί το στοπ του Μάρτινς Ίντι λίγο πριν πατήσει περιοχή. Ελάχιστες στιγμές μετά ο Τζο Άλεν ένιωσε τράβηγμα ψηλά στο δεξί του πόδι και αποχώρησε από το ματς, για να πάρει τη θέση του ο επίσης πρώην «κόκκινος» Τσάρλι Άνταμ.

Κι εκεί που ο αγώνας έμοιαζε ανιαρός, ήρθαν δύο διαδοχικές φάσεις για να θυμίσουν πως παίζεται ποδόσφαιρο. Αρχικά ο Γούντμπερν μπήκε στο «κουτί» και ανατράπηκε από τον Έρικ Πίτερς, που έστω και με αργό τέμπο πήρε τα πόδια του αντιπάλου του από πίσω και δεν του επέτρεψε να κάνει κάτι παραπάνω, αλλά δεν κέρδισε το πέναλτι, για να δει τους «πότερς» να βγαίνουν στην κόντρα. Εκεί ο Τζον Γουόλτερς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με το κεφάλι έκανε το 1-0, για να στείλει τους παίκτες του Κλοπ και τον ίδιο (σ.σ γελούσε ειρωνικά για τον μη καταλογισμό πέναλτι και την εξέλιξη της φάσης) στα αποδυτήρια, εκεί όπου θα έπρεπε να κοιτάξουν για το κάτι παραπάνω.

Στο δεύτερο μέρος ο Γερμανός έκανε πιο ορθολογικό το σύνολό του στο χορτάρι και ανταμείφθηκε γι' αυτό. Έχοντας περάσει τους Φιλίπε Κουτίνιο και Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο Κλοπ δεν θα μπορούσε να ζητήσει για καλύτερη εξέλιξη των πραγμάτων. Αφού, λοιπόν, ο Σιμόν Μινιολέ κατάφερε να βγάλει την άμυνά του από τα δύσκολα, αποκρούοντας προσπάθεια του Άνταμ για το 2-0 και ο Ντέγιαν Λόβρεν δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ βλέποντας την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, ο Κουτίνιο ήρθε (70') από το ύψος του πέναλτι για να ισοφαρίσει σε 1-1 με ωραίο βολέ στην κίνηση και να ξεκινήσει την αντεπίθεση. Δύο λεπτά αργότερα ο Φιρμίνο σημείωσε το γκολ της αγωνιστικής, όταν ο Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ είδε το τρέξιμό του στην πλάτη της άμυνας, του πέρασε βαθιά μπαλιά από τον άξονα, και ο Βραζιλιάνος με ένα βολέ α λα Τζέιμι Βάρντι την περσινή σεζόν στο «King Power» στο Λέστερ-Λίβερπουλ (αν και από πιο κεντρική θέση) έκανε το 1-2 για τους «κόκκινους» (72').

Κάπως έτσι, και με τον Μινιολέ να παίρνει ίσως τον τίτλο του πολυτιμότερου αποκρούοντας σουτ εξ' επαφής με το αριστερό του γόνατο στην ίδια γωνία, έκλεισε ο αγώνας, με την Λίβερπουλ να συνεχίζει σε τροχιά επίτευξης του στόχου της, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε απευθείας, είτε μέσω ενός ζευγαριού αγώνων στα πλέι οφ...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Γκραντ, Τζόνσον, Σόκρος, Μάρτινς Ίντι, Πίτερς, Κάμερον, Άλεν (27' Άνταμ, 81' Σομπί), Σακίρι, Αρναούτοβιτς, Γουόλτερς (68' Γουίλαν), Μπεραχίνο

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Λόβρεν, Ματίπ, Κλάβαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ (46' Κουτίνιο), Τσαν, Μίλνερ, Κλάιν, Βαϊνάλντουμ, Γούντμπερν (46' Φιρμίνο), Οριγκί (68' Στάριτζ)