Κουγιατέ και… «εξάποντο»

Πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος απέσπασε στην έδρα της η Γουέστ Χαμ η οποία επικράτησε της Σουόνσι με σκορ 1-0 χάρις σε ένα υπέροχο σουτ του Σειντού Κουγιατέ, λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.



Κουγιατέ και… «εξάποντο»

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται στον αγωνιστικό χώρο επιφυλακτικές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες καταγράφηκε από το συγκρότημα του Σλάβεν Μπίλιτς στο 21ο λεπτό του παιχνιδιού, όταν η κεφαλιά του Ρόμπερτ Σόντγκρας ανάγκασε τον Φαμπιάνσκι να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική επέμβαση.

Η Γουέστ Χαμ άρχισε με τη συμπλήρωση του ημιώρου να βρίσκει τα πατήματά της και φρόντισε να κρούσει για δεύτερη φορά τον κώδωνα του κινδύνου στους φιλοξενούμενους, με το σουτ του Αντρέ Αγιού να αναγκάζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα στη δεύτερη σημαντική απόκρουση στο ματς.

Η τρίτη ωστόσο αποδείχθηκε φαρμακερή. Ο  Σειντού Κουατέ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή των «κύκνων» και τελείωσε τη φάση με ένα υπέροχο δυνατό σουτ που κατέληξε στην αριστερή πλευρά της εστίας χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Στην ανάπαυλα ο Πολ Κλεμέντ θέλησε να αλλάξει ριζικά το πρόσωπο που έδειξε η ομάδα του στο πρώτο μέρος και αποφάσισε να κάνει δύο αλλαγές περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Νάρσινγκ και Γιορέντε. Και λίγο έλειψε να δικαιωθεί άμεσα, όταν το σουτ του πρώτου κόπηκε με σωτήριο τάκλιν πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Οι προσπάθειες της Σουόνσι για την επίτευξη του τέρματος που θα αποσοβούσε την ήττα συνεχίστηκαν μέχρι το 96ο λεπτό αλλά η άμυνα των «σφυριών» έβγαζε ταυτόχρονα σωστή αντίδραση, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν το γκολ κατά κύριο λόγο από στημένες φάσεις.

Το τελικό 1-0 ωστόσο αφήνει στη 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα την ομάδα του Κλέμεντ και δίνει ανάσα σωτηρίας σε αυτή του Μπίλιτς, η οποία έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων πέντε αγώνων από τους οποίους δεν είχε καταφέρει να συλλέξει ούτε βαθμό.

Οι συνθέσεις:

Γουέστ Χαμ: Ράντολφ, Μπαιράμ, Φόντε, Κόλινς, Μαζουακού, Κουγιατέ, Νομπλ, Αντόνιο (39’Καλέρι), Λαντσίνι, Σνόντγκρας (71’ Φεγκουλί), Αντρέ Αγιού (86’ Φερνάντεζ)

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντεζ, Μόουσον, Όλσον, Φερ, Κορκ (65’ Μοντέρο), Κάρολ (46’ Γιορέντε), Ρούντλετζ (46’ Νάρσινγκ), Σίγκουρτσον, Τζόρνταν Αγιού