Δεν τα έβαλε ο «Σίγκι», δεν τα έβαλε κανείς

Σουόνσι και Μίντλεσμπρο έμειναν στο 0-0 με τον Γκίλφι Σίγκουρντσον να είναι ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η αναμέτρηση, όμως ο Ισλανδός παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του με το φαρμακερό του πόδι δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.



Δεν τα έβαλε ο «Σίγκι», δεν τα έβαλε κανείς

Καμία μεταβολή στην βαθμολογία, με την Σουόνσι να παραμένει εκτός επικίνδυνης ζώνης με έναν βαθμό διαφορά, στους 23 και την προτελευταία θέση οι νεοφώτιστοι, που θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον ακόμη πέντε βαθμούς για να θεωρούνται ασφαλείς σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς να προσφέρει θέαμα στο κοινό, με τις δύο ομάδες να κάνει η καθεμία τους την προσπάθειά της για το κάτι παραπάνω αλλά να μένουν σε ρηχά νερά. Στην πρώτη χρονικά ευκαιρία ο Όλσον έκανε ένα από τα γνωστά ανεβάσματά του από την άμυνα και δοκίμασε το πόδι του, όμως η μπάλα πέρασε εκτός.

Εν συνεχεία η Σουόνσι έκανε κάτι το οποίο αρέσκεται να κάνει πάρα πολύ, να κρατάει δηλαδή την κατοχή της μπάλας και να είναι αυτή που θα επιχειρεί να δίνει ρυθμό στο ματς. Η Μπόρο από την πλευρά της δοκίμασε να μείνει όσο μπορούσε σε κοντινή απόσταση, όμως αδυνατούσε να το κάνει. Πάντως το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς γκολ, με τον Τομ Κάρολ να κάνει την απόπειρα για γκολ, αλλά να αστοχεί για λίγο στην καλύτερη στιγμή που είχε να επιδείξει το παιχνίδι έως εκείνο το σημείο.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν και πολύ διαφορετικό, με τους γηπεδούχους να είναι και πάλι αυτοί που έδιναν ρυθμό και είχαν τις πιο καλές ευκαιρίες για κάτι παραπάνω. Στην πρώτη, ο Γκίλφι Σίγκουρντσον έπιασε ωραίο σουτ όταν βρήκε λίγο χώρο εκτός περιοχής, αλλά ο Βίκτορ Βαλδές ήταν σε ετοιμότητα για να απομακρύνει εντυπωσιακά.

Ο Ισλανδός playmaker απείλησε εκ νέου με την σπεσιαλιτέ του, ένα στημένο φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε εκτός εστίας κι αφού δεν έμελλε να σημειωθεί γκολ ούτε έτσι οι δύο πλευρές αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας. Πέναλτι που θα ήταν σφάλμα εάν έπαιρνε είχε ζητήσει ο Λιρόι Φερ, που στα τελευταία λεπτά του ματς θα μπορούσε να τοποθετηθεί καλύτερα και να κερδίσει το τρίποντο για τους «κύκνους».