Νίκη για να… «σπάσει» αρνητικά ρεκόρ ψάχνει η Έβερτον!

Όπως και σε κάθε μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, μια πιθανή νίκη της Έβερτον επί της τοπικής αντιπάλου της, Λίβερπουλ, εκτός από το ανάλογο γόητρο που «κρύβει», θα αποτελέσει και την ευκαιρία για να βάλει τέλος σε δυο αρνητικά σερί που «τρέχει» επί των «κόκκινων»!



Νίκη για να… «σπάσει» αρνητικά ρεκόρ ψάχνει η Έβερτον!

Το Μέρσεϊσαϊντ ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το παραδοσιακό του ντέρμπι στις 14.30 (ώρα Ελλάδος), ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Έβερτον στο «Άνφιλντ», παιχνίδι που σαφώς ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής!

Και για να μπει με το… δεξί για τα «ζαχαρωτά» ο μήνας Απρίλιος, τι καλύτερο από μια νίκη στην έδρα της μισητής αντιπάλου, που θα της δώσει παράλληλα το έναυσμα για να να τερματίσει με τον ιδανικότερο τρόπο την… ανομβρία νικών που έχει δημιουργηθεί πλέον κόντρα στην κλασσική της αντίπαλο!

Συγκεκριμένα, η Έβερτον θα επιχειρήσει να πάρει την πρώτη της νίκη, μετά από σύνολο 13 αγώνων σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, επί των «κόκκινων». Τελευταίο της νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στη μισητή της συμπολίτισσα χρονολογείται στις 17 Οκτωβρίου 2010, όταν τα «ζαχαρωτά» είχαν επικρατήσει με σκορ 2-0, και «θύτες» τότε τους Τιμ Κέιχιλ και Μικέλ Αρτέτα.

Παράλληλα, το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν θα αναζητήσει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη μετά από 1999! Στις 27 Σεπτεμβρίου εκείνου του έτους, οι «μπλε» έφευγαν με τη νίκη από το «Άνφιλντ» (το 0-1 είχε κάνει για την Έβερτον ο Κέβιν Κάμπελ) και έκτοτε, έχοντας «μπει» στην επόμενη χιλιετία, αυτή… αγνοείται σε σύνολο 15 παιχνιδιών.

Μέχρι και το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι (νίκη με 4-0 για την Λίβερπουλ τον Απρίλιο του 2016), έχουν ακολουθήσει για τους σημερινούς φιλοξενούμενους 7 ήττες και 8 ισοπαλίες.